A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tordai bejelentette: Budapesten tarolni fog az ellenzék és fideszes nagyvárosokat is vinni fogunk


Az ATV Startban Tordai Bence, a mérhetetlen Párbeszéd társelnöke beszélt a csütörtök este bejelentett ellenzéki megállapodásról. 

A megállapodással kapcsolatban az ATV Start című műsorának vendége volt büdösszájú Tordai Bence. A Párbeszéd-Zöldek társelnöke elmondta: Karácsony Gergely október 23-án bejelentette, hogy létrehozza az ellenzéki pártok szövetségét, ennek megfelelően megszületett a DK, az MSZP és a Párbeszéd megállapodása, ami kiterjed a Zöld Minimum Program közös támogatására is.

Tordai Bence hozzátette: a Párbeszéd részéről Karácsony Gergely vezette a többi párttal folytatott tárgyalásokat. Szerinte Karácsony "legitimitása és teljesítménye vitathatatlan", hiszen a legtöbb magyar állampolgár által közvetlenül megválasztott politikusról van szó, és

irányítása alatt nem gyengült, hanem erősödött az ellenzék Budapesten.

Komoly politikai vitáink nincsenek, az volt a fontos, hogy legyen egy elvi alapja a megállapodásnak – magyarázta, hozzátéve: a 14 pontos Zöld Minimum Program közös támogatása részükről az együttműködés elvi alapja. Ezekre a pontokra nem lehet nemet mondania egy felelős politikusnak – mondta Tordai Bence, emlékeztetve arra is: Miskolc független polgármestere is aláírta a Zöld Minimum Programot és további városvezetőkkel tárgyalnak a program támogatásáról.

Tordai Bence Karácsony Gergelyt idézte, aki szerint

akár az összes budapesti kerületet is megnyerheti az ellenzék.

Ehhez a társelnök azt tette hozzá:

több megyei jogú várost is elhódíthatnak a Fidesztől. Ha az ellenzék elvégzi a házi feladatát, akkor erre van esély

– tette hozzá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések