A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Terrorosztagok migránsokat toboroznak a szerb–magyar határon


A kiképzés külön része, hogy hogyan kell átvágni és megrongálni a magyar határzárat


Az Iszlám Állam, az al-Kaida és tálib terrorszervezetek tagjai tádzsik útlevelet használnak és észrevétlenül juthatnak az Európai Unió területére, sőt arra is számítani lehet, hogy hamarosan török ​​és kurd szélsőségesek is az illegális bevándorlók közé vegyülhetnek. Közben a déli határon a tálibok átvették az irányítást az embercsempészek felett. Egyre több olyan fenyegető videó jelenik meg, amiben migránsokat toboroznak – írta meg a hirado.hu.

Váltogatott profilok mögé bújva naponta toboroznak videóikban a szerb–magyar határt megszálló fegyveres osztagok. A migránsoknak gyors – a fegyverekre is kiterjedő – kiképzést és könnyű bejutást ígérnek Nyugat-Európába.

Az európaiak ellen uszító fenyegető videók alatt sokszor iszlamista indulók vagy a hírhedt Iszlám Állam himnusza hallatszik. Készítőik sokszor saját harci erényeikkel is büszkélkednek bennük.

Az Iszlám Állammal, az al-Kaidával és a Hamásszal kapcsolatban álló, magukra gyilkosként hivatkozó terrorcsoportok azt is egyértelművé teszik, hogy a fegyvereik használatától sem riadnak vissza, ha valaki meg akarja őket állítani.

A Vajdaságban toborzó a tálibokkal és más terrorcsoportokkal is kapcsolatban lévő migránsok oktatóvideóikban azokat az útvonalakat is bemutatják, amelyeken át lehet jutni a határon.

A kiképzés külön része, hogy hogyan kell átvágni és megrongálni a magyar határzárat – ezt már a Metropol írta. A lap megjegyzi: a terrorosztagok a támadások végrehajtásához felszerelést is adnak a migránsoknak.

A közelmúltban nyilvánosságra hozott nemzetbiztonsági jelentés szerint Szerbiában a minden erőszakra kész afgán embercsempészcsoportok között fokozódik a konkurenciaharc.

A jelentés szerint az embercsempészeket a tálib titkosszolgálat közvetlenül irányítja. Az illegális migrációból származó haszon is a tálib kormányhoz fut be, és azt a fegyvervásárlásra, illetve a terrorszervezetek támogatására költik.

A Magyar Nemzet arról írt: további kockázatot jelent, hogy a terroristák könnyen juthatnak tádzsik útlevélhez és egy-két nap alatt Belgrádban lehetnek Afganisztánból. Ezzel a módszerrel pedig az Iszlám Állam, az al-Kaida és más tálib terrorszervezetek tagjai is észrevétlenül érkezhetnek az EU-ba. Ahogy a török ​​és a kurd szélsőségesek célja is az unió.

Közben a határ szerbiai oldalán 11 napja tartanak a rendőrségi razziák, amivel a terroristákat és az illegális bevándorlókat akarják megállítani. A rendőrök több esetben megtalálták az embercsempész és migráns terrorszervezetek háborújának nyomait is.

A Vajdaságban nem telik el nap, hogy a szerb rendőrség különleges alakulatai ne bukkannának az embercsempészek összecsapásainak nyomaira, vagy ne találnak fegyvereket, éles lőszereket.

Mészáros György, a közmédia szerbiai tudósítója elmondta: „Feltártak a különleges rendőri egységek két olyan lövészárkot is – a tájékoztatás szerint –, ahol szintén embercsempészek rejtőzködtek. Ezekben egy harminc golyóval teli tölténytárat és egy áramfejlesztőt is találtak.”

Világszerte ismert terrorszervezetek irányítják az embercsempész-hálózatokat – mondta a Fidesz frakcióvezetője néhány napja a Kossuth Rádióban. Kocsis Máté hangsúlyozta: a migráció és a terrorizmus összefonódott, de az Európai Unió még most is a kötelező szétosztást támogatja és migránsgettókat hozna létre Magyarországon.

„A helyzet súlyos. Ezt a migrációs gyakorlatot, amit a brüsszeli vezetés folytat, sürgősen fel kell számolni, és minden eszközzel fel kell lépni a terrorizmus ellen, mert ma már a migráció és a terrorizmus kéz a kézben jár, és tulajdonképpen a lövöldözések is a terroristák által leuralt embercsempészbandák közötti fegyveres konfliktusok, és ez itt zajlik Magyarország határain” – mondta Kocsis Máté.

Majd aláhúzta: Magyarország a biztonságban érdekelt, ezért a kormány minden olyan brüsszeli akarattal szembemegy, ami a terrorizmus kockázatát növeli.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések