A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szijjártó Péter: Ukrajna katonai támogatása teljes kudarc – ideje újratervezni


A külügyminiszter szerint a NATO-tagállamoknak újra kellene gondolniuk az „Ukrajna-stratégiájukat”.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben, a NATO külügyminiszteri ülés szünetében tartott sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy a NATO-tagállamoknak újra kellene gondolniuk az „Ukrajna-stratégiájukat”, mivel az eddigi tervek nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

A miniszter beszámolt arról, hogy több külügyminiszter kollégája továbbra is hangsúlyozta az Ukrajnának nyújtott támogatás fenntartásának fontosságát, sőt egyesek a segítségnyújtás erősítéséről és a NATO katonai szerepvállalásáról is beszéltek.

Szijjártó Péter ezzel szemben továbbra is ragaszkodik a magyar állásponthoz, miszerint a NATO-nak el kell kerülnie a közvetlen konfrontációt Oroszországgal, és mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy ne vegyen részt a konfliktusban. 

A miniszter emellett felvetette, hogy az elmúlt időszak fejleményei alapján érdemes lenne átgondolni és módosítani a szövetség stratégiáját.

Szijjártó szerint az eredeti terv, amely Ukrajna győzelmét és Oroszország vereségét célozta meg, már nem tartható, és az ukrán ellenoffenzíva sem érte el kitűzött célokat. A külügyminiszter kijelentette, hogy a diplomáciai, tárgyalásos megoldás mellett továbbra is kevesen álltak ki, és a NATO vezetői között még mindig a háborús hangulat uralkodik. 

Ukrajna NATO-csatlakozása tekintetében Szijjártó szerint egyetértés van abban, hogy ez jelenleg elképzelhetetlen, mivel kockáztatná a harmadik világháború kirobbanását.


Nem kellene átgondolni❓

Nem kellene átgondolni❓

Posted by Szijjártó Péter on Tuesday, November 28, 2023

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések