A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Putyin undorítónak nevezte a Nyugat álláspontját a közel-keleti konfliktussal kapcsolatban

Tengerentúli szereplők támogatják az izraeli zsidókat, Oroszországban pedig zsidópogromokat próbálnak szervezni, ami egyszerűen undorító – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Putyin az Oroszországi Nyilvános Kamara tagjaival tartott megbeszélésen elmondta, hogy a Mahacskala repülőtéren zajló eseményeket a közösségi oldalakon külföldről, köztük Ukrajnából érkező betömések befolyásolták.

"Ebben a tekintetben természetesen meglep a tengerentúli figurák álláspontja. Úgy tűnik, támogatják az izraeli zsidókat, és ukrajnai ügynökeik segítségével próbálnak zsidópogromokat szervezni hazánkban. Ez egyszerűen hihetetlen, undorító, ez már nem kettős mérce, nem is tudom, hogyan nevezzem. Valamiféle tudattorzulás"

– mondta Putyin.

Vasárnap Dagesztánban a helyi lakosok betörtek a Mahacskala repülőtérre, miután megérkezett egy járat Tel-Avivból. A hírek szerint a támadók feltehetően érkező izraeli állampolgárokat kerestek, és zavargások kezdődtek. A Belügyminisztérium közölte: tömeglázadás miatt indítottak büntetőeljárást, és több mint 150 aktív résztvevőt azonosítottak. Az észak-kaukázusi szövetségi körzet belügyi főigazgatóságának legfrissebb adatai szerint 83 embert vettek őrizetbe a mahacskalai repülőtéren lezajlott tömeges zavargások miatt. Kedden a dagesztáni bíróságok a zavargás 15 résztvevőjét tartóztatták le háromtól tíz napig terjedő időtartamra, további két fogvatartottat pedig javítóintézeti munkára ítéltek.
 
Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta, hogy a dagesztáni eseményeket közösségi hálózatokon keresztül, többek között Ukrajnából, nyugati hírszerző ügynökségek inspirálták. Szerinte a titkosszolgálatoknak, a bűnüldöző szerveknek és a regionális vezetőknek határozottan, időben és egyértelműen fel kell lépniük az alkotmányos rend, az állampolgárok jogainak és szabadságainak, valamint az etnikumok és a vallások közötti harmónia védelmében.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések