A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pressman ismét találkozott a Bírói Tanács vezetőivel

Egy évvel ezelőtt mind bírósági körökben, mind a nyilvánosságban felháborodást okozott egy hasonló találkozó.

David Pressman újabb „fontos beszélgetést” folytatott az Országos Bírói Tanács vezetőivel. 

Mint az az Egyesült Államok magyar nagykövetségének  Facebook-oldaláról kiderült, a téma a Tanács függetlenségének előmozdítása érdekében végzett folyamatos munka, és a Tanács magyar igazságszolgáltatási rendszerben betöltött kulcsfontosságú szerepe volt.

A Magyar Nemzet cikkében arra hívta fel a figyelmet, hogy

az amerikai nagykövet újabb találkozója az OBT tagjaival ismételten komoly botrányt okozhat, mint ahogyan a tavalyi megbeszélése is a tanács két tagjával, Matusik Tamás és Vasvári Csaba bírókkal. 

Mint ismert, az egy évvel ezelőtti eset, mind bírósági körökben, mind a nyilvánosságban felháborodást okozott. A Tanács a történtek után valamivel megszólalt, és arra utalt, hogy egy rutinszerű találkozóról volt szó, amelynek elvi kerete a „demokráciákban teljesen szokásos mód”.

A lap idézte továbbá a Kúria elnökét, Varga Zs. Andrást, aki rámutatott, hogy az

egyes nagykövetségek természetesen kapcsolatot tartanak a fogadó állam intézményeivel, viszont a hivatalos kapcsolatok helyszíne általában a fogadó állam intézményének székhelye.

Varga Zs. András hozzátette, hogy nincs tudomása arról, hogy az OBT és az Amerikai Egyesült Államok nagykövetének kapcsolata az októberi két OBT-ülés.

"Fontos beszélgetést folytattunk az Országos Bírói Tanács vezetőivel a Tanács függetlenségének előmozdítása érdekében...

Posted by U.S. Embassy Budapest on Tuesday, November 14, 2023

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések