A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Párizs polgármestere törölte magát az X-ről, mert szerinte egy gigantikus globális szennyvízcsatorna


Párizs polgármestere, Anne Hidalgo törölte fiókját az X-en, mert szerinte a platform "bántalmazásra buzdít és álhíreket terjeszt, ami tönkreteszi a demokratikus értékeinket". 

Hidalgo a platform elhagyásával kapcsolatban egy angol és francia nyelvű bejegyzésben hosszan hivatkozott az X-en uralkodó "manipulációra, dezinformációra, antiszemitizmusra és tudósok, klimatológusok, nők és liberálisok elleni támadásokra".

„A Twitter, amely már korántsem az az úttörő médium, amely kezdetben a lehető legtöbb ember számára hozzáférhetővé tette az információkat, az elmúlt években lenyűgöző eszközzé vált demokráciáink lerombolásának. (...) Ez a platform… szándékosan fokozza a feszültségeket és a konfliktusokat. (...) Ez a médium egy gigantikus globális szennyvízcsatorna lett, amelyben továbbra is gázolnunk kellene?”


November 15-én Elon Musk egyetértett egy X-poszttal, ami azt állította, hogy zsidó emberek szítják a gyűlöletet a fehérek ellen.

Musk szerint a „nagy helyettesítés” összeesküvés-elméletre hivatkozó felhasználó „a tényleges igazságot” írta le. Ez az összeesküvés-elmélet azt állítja, hogy zsidó emberek és baloldaliak tervezik a fehér lakosság etnikai és kulturális felváltását nem fehér bevándorlókkal, ami „fehér népirtáshoz” vezet.

Elon Musk izraeli útja során kijelentette, hogy ellenzi az antiszemitizmust és mindent, ami „gyűlöletet és konfliktust szít”, az X-en is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések