A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Összesen 2200 évre ítélték a ‘Ndrangheta több mint 200 tagját Olaszországban


Az olasz történelem egyik legnagyobb maffiapere zárult le.

A Sky News jelentése szerint a három éven át tartó, az olasz történelem egyik legnagyobb maffiaperében maffiózók, vállalkozók és politikusok is részt vettek, a vádak között pedig gyilkosság, korrupció, kábítószer-kereskedelem, pénzmosás és zsarolás is szerepelt.

Több mint 300 vádlott ellen indult eljárás 2021 januárja óta, akiket azzal vádoltak, hogy a nagyhatalmú bűnszervezet, az ‘Ndrangheta tagjai voltak:

most pedig több mint 200 bandatagot ítéltek összesen több mint 2200 év börtönbüntetésre. 

A 18. században a dél-olaszországi Calabriában alapított ‘Ndrangheta a világ egyik legerősebb, legkiterjedtebb és leggazdagabb bűnszervezetévé nőtte ki magát: jelenleg ez egyetlen maffia, mely a világ minden kontinensén aktív, és állítólag az európai kokainkereskedelem 80 százalékát ellenőrzi, becslések szerint pedig éves szinten közel 60 milliárd euró forgalmat bonyolít.

A bűnszervezet által elkövetett bűncselekmények súlyosságát jelzi, hogy az ügyben eljáró három bírónak egy védett házban kellett élnie, rendőri védelem mellett, egészen október 16. óta, amikor is visszavonultak, hogy megfontolják ítéletüket az olasz történelem egyik legnagyobb maffiaperében.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések