A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nepálban megkötötték az első mentális problémákkal küzdő pár házasságát


Egy nepáli faluban szerdán regisztrálták a himalájai nemzet első azonos nemű házasságát – közölték tisztviselők és aktivisták, öt hónappal azután, hogy a Legfelsőbb Bíróság ideiglenes végzést adott ki, amely megnyitotta az utat az ilyen házasságok előtt a javarészt konzervatív polgárokból álló országban.

Az első azonos nemű házasságkötés a 36 éves Ram Bahadur (Maya) Gurung és a 26 éves Surendra Pandey között köttetett.

Gurung férfiként született, de nőnek vallja magát, Pandrey szintén férfinek született és így is azonosítja magát.

Mindketten nagyon boldogok vagyunk. Hozzánk hasonlóan a közösségünk többi tagja is boldog – fogalmazott Pandey a Reutersnek adott telefonos interjújában. A pár kilenc éve él együtt és 2016-ban a hindu rituálé szerint már összeházasodtak, azonban frigyüket most az állam szemében is legálissá tették.

A történelmi jelentőségű eseményt, miszerint júniusban államilag legalizálták az azonos neműek házasságkötését, Sunil Babu Pant melegjogi vezető úgy kommentálta: ez történelmi jelentőségű, ugyanis most már nekik is lesz lehetőségük közös bankszámla nyitásra, ingatlan birtoklásra és továbbadásra és összességében úgy élhetnek, mint minden hetero házaspár. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések