A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem akarnak dolgozni az ukrán menekültek Németorszagban


Egy SPD-s politikus azt hitte, hogy könnyebben be lehetne terelni az ukránokat a munkaerőpiacra, mint a migránsokat. 

Megdöbbentő statisztikát tett közzé a német Spiegel. A lap információi szerint körülbelül 700.000 menekült ukrán él jelenleg Németországban, azonban ennek a csoportnak mindössze a töredéke állt munkába amióta az országban vannak. A többiek mind segélyen élnek.

A lap szerint a Németországban lévő ukrán menekültek mindössze 19 százaléka állt munkába
„Kiábrándító” – így jellemezte a helyzetet Matthias Jendricke, a thüringiai Nordhausen megyei tanácselnöke.

A SPD politikusa azt hitte, hogy könnyebben be lehetne illeszteni az ukránokat a munkaerőpiacra, mint más menekülteket. Az orosz támadást követő hetekben még Berlinből buszokkal is hozatott ukrán menekülteket az országába, ugyanis a megyének sürgősen munkaerőre volt szüksége.

De aztán, mondja az SPD-s polituikus, „teljesen rossz irányba mentek a dolgok”, ugyanis a menekültek mindössze töredéke akart bekapcsolódni a munka világába.

Hasonlóan látja a helyzetet Joachim Walter is a CDU-ból. Ő is megyei tanácselnök, Baden-Württemberg Tübingen megyéjében.

Az ukrán menekültek munkába állási hajlandósága jelentősen csökkent a segélyezés miatt”

– tette hozzá Walter.

Elsősorban a „magas állami kifizetéseket” okolja ezért, „ugyanis ez nem igazán ösztönzi az embereket arra, hogy itt dolgozzanak.” A megyéje mintegy 3400 ukrán menekültet fogadott be, közülük csak 60-an dolgoznak azóta. A felnőttek többsége – azaz 1960 ember – segélyt kap, jelenleg mindössze 720 menekült tanul németet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések