A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nagy-Britanniában transznemű macival oktatnak


A „Maci bemutatása” című transz érzékenyítő könyvvel tartottak felvilágosítást tízéves diákoknak Nagy-Britanniában. 

Az esetről egy videó is kiszivárgott, amiben az látható, hogy a tanárnő felolvas a gyerekeknek: Thomas, a mackó nagy levegőt vett és azt mondta: önmagam kell, hogy legyek. A szívemben mindig tudtam, hogy lány mackó vagyok és nem fiú. Bárcsak a nevem Tilly lenne és nem Thomas.

A videóban később a tanárnő is megkérdezi a gyerekektől, hogy: „Ki szeretné tisztázni, hogy mit jelent a transzneműség?”

A különleges tanórát a „No Outsiders” nevű szervezet tartotta. A szervezet alapítója, Andrew Moffat akkor vált ismertebbé, amikor muszlim szülők tüntettek az ellen, hogy a gyerekeiknek az egynemű házasságokról tart felvilágosító órákat.

A szervezet a mackós könyvvel és sok más hasonló érzékenyítő anyaggal házal iskoláknál, hogy kiskorú gyerekeknek tarthasson eligazítást. A csoport ingyenes óravázlatait iskolák százai használják a környéken, például Bristolban és Watfordban.

Az órák ellenzői is megszólaltak. Lucy Marsh, a Családi Nevelési Alapítvány (Family Education Trust) képviselője úgy fogalmazott a The Telegraph brit lapnak, hogy „azt tanítani a gyerekeknek, hogy rossz testben születhetnek, káros indoktrináció.”


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések