A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Medián: Budapesten is vezet a Fidesz


Stabil szavazóbázis áll a kormány mögött a fővárosban is, legalábbis ez derül ki a cég felméréséből.

A Medián pártpreferenciákat kifejezetten Budapesten vizsgáló friss, idén szeptemberben megjelent kutatása alapján kiderült, hogy nemcsak országosan, hanem a fővárosban is a Fidesz–KDNP a legnépszerűbb párt.

A felmérés szerint a Fidesz-KDNP párszövetség 25 százalékkal vezet, a következő a DK 11 százalékkal, míg harmadik helyen a Momentum zár 10 százalékkal. A negyedik helyen a kutatás szerint a fővárosban kifejezetten népszerű Magyar Kétfarkú Kutya Párt áll 8 százalékkal. 

A Mi Hazánknak ezzel szemben továbbra sem Budapesten van a legtöbb támogatója, a pártra 4 százalék szavazna. Ezt követően jön fej-fej mellett négy párt, az LMP, az MSZP, a Párbeszéd és a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Néppárt 2-2 százalékkal.  

 A Jakab Péter által fémjelzet Nép Pártján párt jelenleg 1 százalékon áll, ahogy Vona Gábor pártja, a Második Reformkor is.  Az „egyéb” pártoké összesen további 1 százalék, 

nagy meglepetésre ide tartozik a Jobbik is. 

31 százalék volta bizonytalanok aránya – derült ki a Medián Intézet felméréséből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések