A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Már közel 13 millió munkanélküli él az Egyesült Államokban


Az Egyesült Államokban az elemzők által vártnál kevesebb új munkahely jött létre októberben a nem mezőgazdasági ágazatokban, miközben a munkanélküliségi ráta 3,8 százalékról 3,9 százalékra emelkedett, amely közel 13 millió munkanélkülit jelent.

Az amerikai munkaügyi minisztérium statisztikai hivatala, a Bureau of Labor Statistics (BLA) pénteken ismertetett adatai szerint a teljes, mezőgazdasági ágazaton kívül foglalkoztatottak száma 150 ezerrel nőtt októberben a szeptemberi 297 ezer után, elmaradva az elemzői várakozások átlagában szereplő 180 ezertől.

A munkanélküliségi ráta a szeptemberi 3,8 százalék után 3,9 százalék, 2022 januárja óta a legmagasabb volt októberben.  Az elemzői várakozások átlagában 3,8 százalékos októberi adat szerepelt.

A munkaerőpiaci részvételi arány 62,7 százalékon állt októberben a szeptemberi 62,8 százalékot követően.

Az év tizedik hónapjában az átlagos órabér éves szinten 4,1 százalékkal, 2021 júniusa óta a legkisebb mértékben emelkedett; szeptemberben nagyobb, 4,3 százalék volt a növekedés. Az elemzők előzetesen 4,0 százalékos bővülésre számítottak októberre.

Az átlagos órabér 0,2 százalékkal nőtt havi összehasonlításban az előző havi és az elemzők által várt 0,3 százalékos bővülés helyett.

A heti átlagos munkaidő 34,3 óra volt októberben az előző hónapban jegyzett és az elemzői várakozásokban szerepló 34,4 óra helyett.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések