A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Már csak a Győri ETO veretlen a női Bajnokok Ligájában


A Győr 34–26-ra nyert német az SG BBM Bietigheim otthonában, Ferencváros 35–22-re legyőzte a vendég lengyel MKS Zaglebie Lubin csapatát, a Debrecen hatlmas meglepetésre 29–29-es döntetlent játszott a román CSM Bucuresti-tel a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában.


Sikeres napot zárt a három magyar női kézilabda klubcsapat a legrangosabb európai kupában, a BL-ben. Az európai „válogatott” Győr folyatta remek szereplését a német Bietigheim vendégeként, a 12–10-es félidő után 34–26-ra nyert, és hét forduló után az egész mezőnyben az egyetlen, amely veretlen, s mind a hét mérkőzését megnyerte.

A magyar bajnokcsapatban ezúttal is az idegenlégiósok voltak a főszereplők, Estelle Nze Minko hét, Veronica Kristiansen hat, Rü Unhi ötször talált be, Sandra Toft tíz védéssel zárt. A válogatott játékosaink közül a négygólos Lukács Viktória a 150., a háromgólos Schatzl Nadine a 100. BL-találatát szerezte.

Ulrik Kirkely, a Győr vezetőedzője szerint: „A Bietigheim komoly nyomást helyezett ránk a mérkőzés elején. A későbbiekben lépésről lépésre építettük fel a játékunkat. A második félidőre összeállt a védekezésünk, és pontosabbak voltunk támadásban, végül sikerült a győzelem.”

A német bajnokcsapat vezetőedzője, Jakob Vestergaard mérlege: „Az első 25 percben tudtuk nyújtani azt a százszázalékos teljesítményt, amellyel szorosabbá tehettük volna a találkozót. A második félidőben keményebb védekezést mutatott a Győr, mi pedig sok hibával játszottunk támadásban.”

A Győr egy hét múlva a Bietigheimet fogadja a BL csoportkörében.

A nyári váratlan edzőváltás után a BL-ben ezüstérmes Ferencváros szörnyű gyengén kezdte az új szezont. A B csoportban nullapontos vendég Zaglebie Lubint azonban Bíróéknak hullámzó teljesítménnyel is sikerült 13 góllal legyőzniük. Andrea Lekic kilenc, Emily Bölk nyolc, Klujber Katrin öt góllal, Bíró Blanka 13 védéssel járult hozzá a magabiztos sikerhez.

„Összességében nagyon elégedett vagyok, hogy újabb két pontot szereztünk, ezt kell folytatnunk. A Lubin különösen az első félidőben teljesített jól, megnehezítette a dolgunkat támadásban, hiányzott a sebesség, de a második játékrészben ezt már jól tudtuk kezelni, nyomást helyeztünk az ellenfélre” – nyilatkozta Allan Heine Pedersen, az FTC vezetőedzője.

Klujber szerint ez a győzelem önbizalmat adhat a csapatnak a szerdai bajnoki rangadóra a Győr ellen.

A hét forduló után a Ferencváros két győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel, mínusz 20 gól különbséggel a hetedik a B csoportban, s vasárnap a Lubin otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.

Kellemes meglepetésre a Debrecen 29–29-es döntetlent játszott a román CSM Bucuresti otthonában. A váratlan sikerben a magyar válogatottak döntő szerepet játszottak: Vámos Petra hét, Töpfner Alexandra és Kácsor Gréta öt-öt gólt szerzett.Éérthetően nagyon bosszúsan vonult le a pályáról a román világklasszis Cristina Neagu, akinek kilenc gólja is kevés volt a győzelemhez.

„Nem mi voltunk az esélyesei a találkozónak, ráadásul ha megnézzük a CSM Bucuresti összeállítását, akkor látjuk, hogy tele vannak világsztárokkal. Bukarestben nem egyszerű pontot, pontokat szerezni. Volt a mérkőzésnek olyan periódusa is, amikor nagyon nem nekünk állt a zászló, és simán elmehetett volna a pontszerzés esélye. De a lányok ötgólos hátrányból is fel tudtak állni, egyre jobb lett a védekezésük, támadásban működtek a megbeszélt dolgok, az egy-egy elleni szituációk, ebből pedig ziccereket tudtak lőni. Bizonyos időszakokban, amikor szükség volt rá, a távoli zónákból is betaláltak. Egy kicsivel több szerencsével nyerhettünk volna, de az eredmény a mérkőzés képe alapján teljesen igazságos” – nyilatkozta Szilágyi Zoltán, a Debrecen vezetőedzője.

Az A csoportban három győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel ötödik helyen álló Debrecen egy hét múlva a CSM Bucuresti-et fogadja.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések