A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mahmúd Abbász: "Készek vagyunk átvenni Gázát Palesztina részeként"


A Palesztin Nemzeti Hatóság a palesztin államiság átfogó rendezésével kész felelősséget vállalni a Gázai övezetért, mondta Mahmúd Abbász palesztin elnök Antony Blinken amerikai külügyminiszternek vasárnapi tárgyalásukon Rámalláhban. 

Megbeszélésük végén Abbász kijelentette, hogy a Gázai övezet a palesztin állam elválaszthatatlan része, és

a palesztin hatóság kész teljes mértékben felelősséget vállalni érte a létrejövő palesztin állam keretein belül: Ciszjordánia, a Gázai övezet és Kelet-Jeruzsálem egész területének átfogó politikai rendezésével.

„Az izraeli megszállás teljes felelősséget visel mindenért, ami történik, és a katonai megoldások nem fogják megteremteni Izrael biztonságát” – tette hozzá a palesztin elnök.

Abbász emellett a Gázai övezetben zajló háború azonnali befejezésére és a humanitárius segélyek bejuttatásának a felgyorsítására szólított fel.

„Nincsenek szavak annak a megsemmisítő és pusztító háborúnak a leírására, melyben a gázai palesztin nép ki van téve az izraeli hadigépezetnek, tekintet nélkül a nemzetközi jogra” – hangoztatta Abbász.

Elmondása szerint nem kevésbé súlyos a helyzet Ciszjordániában és Jeruzsálemben sem, mert „a telepesek erőszakossága mellett a megszálló erők nap mint nap ölnek és támadnak”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések