A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Leváltotta az ukrán különleges erők parancsnokát Zelenszkij


Volodimir Zelenszkij ukrán elnök  Szerhij Lupancsuk ezredes személyében új parancsnokot nevezett ki az ukrán különleges erők élére. Esti videoüzenetében Zelenszkij tapasztalt, harcedzett tisztként jellemezte az ezredest, akinek segítségével hatékonyabbá válhatnak a különleges erők.

A tájékoztatás szerint az alakulat korábbi vezetőjét, Viktor Horenkót az ukrán katonai hírszerzés (GUR) állományába helyezték át, ahol “különleges feladatokkal” bízták meg. Horenko 2022 júliusában került az ukrán különleges erők élére.

Oleh Szinehubov, Harkiv megye kormányzója a Telegramon azt írta: a támadások a civil infrastruktúrát célozták az Ukrajna északkeleti részén fekvő városban, és egy másik települést is támadtak a régióban. Tíz régiót, köztük Odesszát és Ivano-Frankviszkot is dróntámadás érte. Az ukrán légierő szerint sikerült kilőni az orosz csapatok által indított 40 Sahíd drón közül 24-et, illetve egy H-59-es típusú manőverező robotrepülőgépet is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések