A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lenácizta Zelenszkijt az amerikai elnökjelölti vitában egy republikánus


Megvolt a harmadik republikánus elnökjelölti vita


A floridai Miamiban rendezték meg a republikánus elnökjelöltségért induló politikusok harmadik vitáját, amelyre most sem ment el Donald Trump, aki épp máshol kampányolt. Ott volt viszont Chris Christie, New Jersey volt kormányzója; az indiai származású volt dél-karolinai kormányzó és ENSZ-nagykövet Nikki Haley, Ron DeSantis floridai kormányzó, Tim Scott dél-karolinai szenátor és az úgyszintén indiai származású Vivek Ramaswamy üzletember – számolt be a Mandiner.

Ramaswamy Ukrajnáról szólva azt is hozzátette:

„Ez egy olyan ország, amelyben betiltottak tizenegy ellenzéki pártot. A médiát egyetlen állami televíziós vállalatba szervezték. Ez nem demokratikus. És a kormány azzal fenyegetőzött, hogy idén nem tartanak választásokat, hacsak az Egyesült Államok nem ad több pénzt. Ez nem demokratikus.”

Ramaswamy szerint Ukrajna „egy nácit ünnepel a soraiban, egy munkaruhás komikust, egy Zelenszkij nevű embert”.

„Ukrajna nem a demokrácia eszményképe” – szögezte le a csütörtök esti republikánus elnökjelölti vitában Vivek Ramaswamy.

A jelölt kampányvezére később több amerikai lapnak, többek közt a The Hillnek is azt nyilatkozta, hogy nem Zelenszkijre akart utalni az üzletember.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések