A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Le Figaro: a Champ-de-Mars és az Eiffel-torony környéke törvénytelen zónává vált


Kinek mit intézett a kormánya...

Érdekes dolgokról ír a Le Figaro, ebből idéz az Fdesouche.net:

A Champ-de-Mars és az Eiffel-torony negyed, egy igazi örökségi ékszer, mára felismerhetetlenné vált.

Az egészségügyi válság miatt törvénytelen területté vált, ahol a bűnözők, a kábítószer-kereskedők és az illegális árusok a turisták és a helyi lakosok kárára érvényesítik saját törvényeiket.

Alison és Johanna, két fiatal kanadai turista, mosolyogva pózolnak állványra szerelt okostelefonjuk előtt, pólójukat a köldökükre húzva, és úgy tesznek, mintha nem tudnának a különösen csapadékos novemberi párizsi időjárásról.  [...] Miután a felvétel elkészült, a fiatal diákok sietve összecsukják az állványt, és a táskájukba dugják a telefonokat. A két barát, akik nagyon szerény költségvetésből gazdálkodnak, megtörték a malacperselyükett, hogy megengedhesse magának ezt az utazást, és vette a fáradságot, hogy gondosan előkészítse azt.

"Párizs gyönyörű város, de mielőtt elindultunk, a nagynéném és a nagybátyám, akik már jártak ott, figyelmeztettek, hogy legyek óvatos - különösen ezen a környéken. Tudjuk, hogy sok a lopás és a rablás".

Jó tanács. Az Eiffel-torony lábánál fekvő Champ-de-Mars negyed, a főváros kirakata, egy ideje már átalakult egy olyan területté, amelyet egyes helyi lakosok "valóságos mészárszéknek" neveznek.

Az utóbbi időben megszaporodtak a nemi erőszakot vagy szexuális erőszakot elszenvedett turisták panaszai. A zsebtolvajok sokan vannak, és fényes nappal is tevékenykednek. A házaló kereskedők nemigen igyekeznek elrejtőzni, és mindenütt vannak illegális kerékpáros taxik, amelyek sofőrjei néha nagyon részegek - írja a lap.

"Ez a terület élhetetlenné vált"

- mondja az egyik rendőr.

Már nem is vesződünk azzal, hogy az illegális árusok után menjünk, ez lehetetlen feladat. Nézzenek körül, a csempészet mindenütt jelen van. A palacsinta- és szendvicsárusok a csatornanyílásokban rejtik el a portékájukat, majd kihozzák, hogy a turistáknak kínálják. Ez szívszorító, mert nagyon megbetegítheti őket. Mocskos, és mindenhol patkányok vannak. Próbáljuk figyelmeztetni őket. Jelenlétünkkel is szeretnénk megnyugtatni a lakosságot, de csak akkor tudunk közbelépni, ha tetten érjük őket. Ez kétségbeejtő, mert ezek az emberek büntetlenül tevékenykednek. Már egy éve vagyok erre a szektorra kirendelve, és az a benyomásom, hogy arra kérnek minket, hogy kanállal ürítsük ki az óceánt. A rangidős kollégáim azt mondják nekem, hogy a helyzet jelentősen romlott az elmúlt években, az elkövetők valósággal büntetlenül tevékenykednek". 

A Champ-de-Mars irányítása kizárólag Párizs városának hatáskörébe tartozik" - magyarázza Jean Laussucq, a 7. kerület városi tanácsának választott tagja -, "de mi vagyunk az első kapcsolattartók a lakosok számára, és mi vagyunk az elsők, akiket felháborít a terület állapota. A problémával szemben Anne Hidalgo polgármester asszony csapatainak vonakodásával szembesülünk, akik ideológiából elutasítják javaslatainkat. Az egyik megoldás például az lenne, ha növelnénk a távfelügyeleti kamerák számát a biztonsági feketepontokon. Jelenleg 25 ilyen eszköz van szétszórva a Champ-de-Marson és környékén."

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések