Hirdessen itt

Kitálalt az Index korábbi munkatársa, „nincs meggyőződve arról”, hogy egy akkora lapot, mint a Telex, lehet csak közösségi forrásokból működtetni


Varga Attila elárulta azt is: anno „egyre jobban látták, hogy az Index össze fog esni.”

Az Index korábbi munkatársa, szerkesztője, a Network4 online fejlesztési és kommunikációs igazgatója interjút adott az instylemen.hu-nak, amelyben az Index zűrzavaros tulajdonosváltásáról, valamint a Telex finanszírozásáról is szót ejtett.

Az Index körüli változásokról

Varga Attila az Index körüli változások kezdetéről szólva úgy fogalmazott: 

Egyre jobban láttuk, hogy az Index össze fog esni.”

Mint részletezte: „ekkor már egy zárt körben, amelynek nem voltam tagja, érezni lehetett a szervezkedést, elindult annak a körvonalazása, hogyan lehetne folytatni. Telefonon és személyesen is beszéltünk az illetékesekkel, akik szerették volna, ha velük tartok, de miután nemet mondtam, megkértek, hogy a többieknek ne szóljak egy szót sem”.

Rossz döntés lett volna a Telex?

Varga Attila elmondása szerint ez volt az a pont, ami ahhoz kellett, hogy tudja: rossz döntés lenne a Telexhez mennie. „Kilencven ember állt fel a szerkesztőségből, akiknek egy részét nem vitték magukkal, és pár ilyen kollégám elmondásából azt vettem ki, hogy még csak nem is szóltak nekik időben, hogy gondolják át a dolgokat. 

Értem, hogy kellemetlen valakinek a szemébe mondani, hogy »kevés vagy, barátom«, de ez lett volna a tisztességes lépés” 

– fogalmazott.

A Telex finanszírozásáról

Vargának a Telex finanszírozása kapcsán is megvan a véleménye. Mint fogalmazott:

nem vagyok teljes mértékben meggyőződve arról, hogy Magyarországon egy akkora újságot, mint a Telex, lehet csak közösségi forrásokból működtetni. 

Hozzátette: „amikor arról volt szó, hogy menjek, ezt is elmondtam nekik és azt is, hogy ha isteni csoda folytán az ellenzék választást nyerne, onnantól a Telex lesz az Origo”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések