A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kikerült a lista az MSZP-DK megállapodásról: Horváth Csabát támogatják Zuglóban


A két párt a már hivatalban lévő polgármesterei újbóli indulását támogatják az egész országban.

Csütörtökön megszületett az önkormányzati választásra szóló országos megállapodás a Demokratikus Koalíció és a Párbeszéd között.

A DK a Párbeszéd mellett külön pártközi megállapodásokat kötött az önkormányzati választásról, a jelöltekről az MSZP-vel is, de a neveket tartalmazó táblázatot akkor még nem hozták nyilvánosságra.

Nem kellett sokat várni, a DK közleményben tudatta: az egyik legfontosabb hír, az, hogy

a DK beáll Karácsony Gergely mögé, a 2024-es júniusi önkormányzati választáson nem lesz saját főpolgármester-jelöltje.

A lista a két párthoz tartozó hivatalban lévő polgármesterek újbóli indítását tartalmazza az egész országban, így például Őrsi Gergely támogatását a II. kerületben, és Niedermüller Péterét a VII. kerületben.


Emellett a jelenleg nem ellenzéki irányítású fővárosi kerületek és vidéki települések egész sorában is döntöttek  polgármesterjelöltek támogatásáról.

Az MSZP számára kiemelt jelentőségű, hogy Zuglóban a DK a szocialista Horváth Csaba jelenlegi polgármestert támogatja. Itt ugyanis Horváth ellenében a Momentum Rózsa András alpolgármester indításához ragaszkodik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések