A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiállt a hagyományos család mellett, lemondatták a liberális politikust

Botránnyal kezdődött a román ellenzéki, liberális Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) felkészülése a jövő évi európai parlamenti választásokra. A párt nemrég közölte jelöltlistáját, amelynek élére a dél-romániai Campulung Muscel USR-s polgármestere, Elena Lasconi került.

A városvezető egy szombati interjújában egyebek mellett azt is elmondta, hogy igennel szavazott a hagyományos család fogalmának alkotmányba iktatásáról szóló néhány évvel ezelőtti referendumon.

Keresztény vagyok, ortodox vagyok, és úgy vélem, hogy a családot egy nő és egy férfi alkotja

– fogalmazott Lasconi.

A nyilatkozat rövid idő alatt óriási vihart kavart a közösségi oldalakon. Megszólalt a listavezető politikus lánya is.

Nem tudom elhinni, hogy az a személy, akit politikai karrierjében támogattam, homofóbnak bizonyult – idézte a Maszol erdélyi portál Oana Lasconit, aki hozzátette:

„ennek a mocskos diszkriminációnak nincs helye a családomban, ezért ettől a pillanattól kezdve semmilyen módon nem támogatom az édesanyámat".

A lány egyébként Instagram-oldalán „egy párizsi antikapitalistaként", az LGBTQ-közösség szövetségeseként és szocialistaként határozta meg önmagát. 
Catalin Drula, az Európai Parlamentben az Újítsuk meg Európát nevű ultraliberális frakciót erősítő USR elnöke vasárnap közölte: felkérte Lasconit, hogy lépjen vissza az EP-képviselőjelöltségtől. Elena Lasconi Facebook-bejegyzésben válaszolt Drulának. Mint írta, nem ragaszkodik funkciókhoz és listákhoz.

Leszögezte: sosem volt az azonos neműek kapcsolata ellen, s megmarad továbbra is „őszintének, felvállalósnak és eredetinek". 

Romániában 2018-ban az alacsony részvételi arány miatt érvénytelen lett a férfi és nő házasságán alapuló hagyományos családról szervezett romániai alkotmánymódosító népszavazás, de az igen szavazatok aránya meghaladta a kilencven százalékot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések