A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jobbikos zsidózta a DK-s szövetségesét - botrány Miskolcon


A Demokratikus Koalíció rasszistázta a Jobbikot, Gyurcsány pártja szerint a vitát viszont a Jobbik kezdte egy zsidózással, még négy évvel ezelőtt.

Durván összeveszett a napokban a Miskolcot irányító balliberális Velünk a Város frakció tagja a közösségi médiában – adta hírül a Borsod vármegyei hírportál (Boon.hu). Mint írták, egy 2019-es választási anomália kapcsán kezdtek személyeskedésbe a politikusok, ahol rasszistázást és zsidózást is emlegettek.

A lavinát egy jobbikos önkormányzati képviselő, Cseléné Figula Edina indította el egy Facebook-hozzászólással. A Velünk a Város frakció tagja egy azt írta, hogy szerinte a Demokratikus Koalícióban (DK) politizáló egyik politikus nyíltan rasszistának nevez jobbikos politikusokat.


A képviselőnő bár nem nevezte meg az általa említett politikust, azonban a kommentjében Mokrai Mihály DK-s képviselőnek válaszolt. Álláspontja szerint Mokrai Mihály a rasszistázást „helyénvalónak tartja”. 

Arról is írt, hogy szerinte a Gyurcsány-párti helyi politikus viselkedése sokszor vállalhatatlan, emiatt már sokan elhatárolódtak tőle. A válasz nem sokat váratott magára: Mokrai Mihály a rasszista jelzőt sérelmezőnek tartó Cselénének azt a kérdést tette fel: 

Edina, emlékszel, amikor lezsidóztál?

Majd azzal folytatta: nem kérte sosem, hogy a jobbikos politikust emiatt zárják ki a Velünk a Város frakcióból. „Szerintem ez ugyanolyan vállalhatatlan egy jobbikos politikustól” – írta. Azt is leszögezte, az ő értékrendje „rendben van”, amibe azonban Cseléné Figula Edina nem fér bele. A posztot egyébként még aznap törölték.

 
A bukott választás után feltörtek az indulatok

Az üggyel kapcsolatban a Boon.hu megkereste az érintett feleket. Cseléné Figula Edina azt elmondta, hogy továbbra is fenntartja amit írt, miszerint DK-s politikus rasszistának nevez jobbikos politikusokat, azonban a zsidózást tagadta. 

Mokrai Mihály DK-s önkormányzatai képviselőt azt mondta, hogy fenntartja az általa leírtakat. „A képviselő asszonynak voltak ilyen jellegű problémái” – mutatott rá. Azt is elmondta, hogy az ominózus zsidózás a 2019-es önkormányzati választás után történt. „Tudomásul vettem és szalonképtelennek tartom ezeket az embereket, akik ilyen jelzőkkel illetnek másokat” – hangsúlyozta a hírportálnak Mokrai. 

Arra is rákérdeztek, hogy tud-e arról, hogy DK-s politikusok rasszistának tituláltak volna a városban jobbikosokat.

Ilyen nincs, nem is volt, ha lett volna én lettem volna az első, aki ez ellen szót emel

 – húzta alá. Ugyanakkor arra is rámutatott, hogy az eset óta nem keresi a képviselő társaságát.

Fidesz: Miskolc ennél többet érdemel

– A baloldali belháború egy újabb, szomorú epizódját láthatjuk a miskolci közéletben – mutatott rá lapunknak eljuttatott közleményében a miksolci Fidesz. Rámutattak:

Nem elég, hogy nyílt pozícióharcok zajlanak, nem elég, hogy köztiszteletben álló embereket hoznak méltatlan helyzetbe, nem elég, hogy belső hatalmi harcok miatt képtelenek összerakni már egy normálisan működő menetrendet is. Úgy látszik, a baloldalnak már semmi sem elég.

Szomorú és felháborító az, hogy 2023 novemberére ott tartunk Miskolcon, hogy kirekesztő és antiszemita alapú megkülönböztetést használnak a baloldali városvezetés képviselői egymással szemben – írták.

A nagyobbik kormánypárt szerint méltatlan a köz képviseletére az, aki megszegi képviselői esküjét, aki nyilvánosan, megbotránkoztató módon tesz ilyen sértő kijelentéseket. Felszólították Veres Pál polgármestert, hogy a városvezetői frakcióban helyet foglaló, botrányos kijelentésekben érintett képviselők mandátumát azonnali hatállyal vonja vissza. „Miskolc és a miskolciak többet érdemelnek!” – írták.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések