A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Izraeli védelmi miniszter: Bejrút ugyanazt fogja kapni, mint Gáza, ha a Hezbollah belerángatja a háborúba Libanont


Izrael képes lesz Bejrútban is azt tenni, amit Gázában tett, ha a Hezbollah úgy dönt, hogy háborúba rángatja Libanont - mondta szombaton Yoav Gallant izraeli védelmi miniszter.

"A Hezbollah csoport háborúba rángathatja Libanont, ami megtörténhet. Hibát követ el. Ha elköveti ezt a hibát, akkor elsősorban a libanoni polgárok fogják megfizetni a számlát. Mi Bejrútban azt fogjuk tudni tenni, amit Gázában teszünk" - mondta Gallant a libanoni határon lévő egyik támaszponton tett látogatása során.

A miniszter megjegyzései az izraeli területet ért folyamatos libanoni csapások közepette hangzottak el. A Hezbollah erői eddig többnyire páncéltörő rakétákat lőttek ki Izraelre, ami nem okozott széles körű pusztítást vagy nagyszámú áldozatot a lakosság körében. Minden egyes libanoni sortűzre az izraeli hadsereg viszonozza a tüzet a Hezbollah állásaira.

A libanoni határ mentén fekvő izraeli településeket biztonságos távolságba evakuálták arra az esetre, ha a helyzet eszkalálódna.

Korábban a Hezbollah vezetője, Haszan Naszr Alláh azt mondta, hogy valós a lehetősége egy nagyszabású háborúnak Izrael ellen. A mozgalom főtitkára kijelentette, hogy általános készenlétben áll bármilyen változásra az Izraellel szembeni libanoni fronton, megjegyezve, hogy "minden forgatókönyv lehetséges".

A dél-libanoni helyzet azóta eszkalálódott, hogy a palesztin Hamász mozgalom által Dél-Izrael ellen intézett támadást követően izraeli katonai akció kezdődött a Gázai övezetben. Az izraeli hadsereg és a libanoni Hezbollah harcosai egymás állásait lövik a határ menti területeken.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések