A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Izrael eltanácsolja állampolgárait a külföldi utazásoktó


Izrael eltanácsolja állampolgárait a külföldi utazásoktól az antiszemitizmus új keletű terjedése, az izraeliek, illetve zsidók elleni erőszakos támadások megsokszorozódása miatt.


A külügyminisztérium és a nemzetbiztonsági tanács péntek este arra kérte az állampolgárokat: alaposan gondolják át, hogy valóban szükséges-e most külföldre utazniuk, de ha már elutaztak, akkor ne adják jelét annak, hogy izraeliek, illetve, hogy zsidók. Walter Rosenthal, a német rektori konferencia elnöke a Die Welt című lapnak pénteken azt mondta: a Gázai övezeti háború hatásának tudható be, hogy nőtt az antiszemita incidensek száma, és emiatt a németországi egyetemeken nem érzik biztonságban magukat a zsidók.

Tudomásunk van arról, hogy a zsidó diákok egyre jobban félnek. Ha lehet, nem mutatják jelét annak az egyetemek területén, hogy izraeliek, illetve hogy zsidók. Az izraeli és a Gázai övezeti helyzet továbbra is gyorsan változik, és aggódva figyeljük, hogy ennek a háborúnak milyen hatása van az emberek közötti kapcsolatokra a német egyetemeken

– mondta.

Az utóbbi hetekben egyes egyetemeken történtek Izrael-ellenes és antiszemita incidensek – tette hozzá. Constantin Gans, a Német-Izraeli Társaság ifjúsági fórumától szintén arról számolt be, hogy a német egyetemeken diákok és oktatók egyaránt tesznek Izrael-ellenes kijelentéseket.

Katasztrofális a hangulat a kampuszokon. A zsidó diákoknak joguk van biztonságos és szabad körülmények között tanulni, de ez most nem garantált

– jelentette ki.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések