A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Iránban ötéves börtönbüntetésre ítéltek egy francia férfit, aki az édesanyja szerint nem kaphatott jogi védelmet


Koholt vádak alapján, ügyvédje távollétében ítélte 5 éves börtönbüntetésre egy iráni bíróság Louis Arnaud francia állampolgárt – jelentette be szerdán a férfi édesanyja.


Sylvie Arnaud közleményében azt írta: a „propaganda és az iráni állambiztonság megsértésének” vádjával megszületett ítéletet az emberi jogok és a személyes szabadság megsértéseként értékeli, mivel a fia az idézett bűncselekményeket nem követte el. Kiemelte, hogy Louis Arnaud a világ kulturális örökségének megismerése céljából kezdett felfedező útja során állt meg Iránban, amelynek gazdag történelmét és a lakóit szerette volna megismerni. Eközben azonban nem fejtett ki politikai tevékenységet, mert mindig távol tartotta magát az országban elindult társadalmi mozgalmaktól.

Louis Arnaud-t 2022 szeptemberében vették őrizetbe az iráni hatóságok; az édesanyja szerint azóta több alkalommal is kihallgattak, de eddig nem adtak ki hivatalos tájékoztatást sem a jogi eljárás részleteiről, sem az ítéletről.

Iránban jelenleg további három francia állampolgárt: Cécile Kohlert, Jacques Paris-t és egy harmadik - eddig nem megnevezett – személyt is fogva tartanak, Franciaország mindhármukat az „iráni állam túszának” tekinti.

Cécile Kohler nővére, Noémie Kohler hétfőn azt nyilatkozta, hogy testvérét kimerítette és kétségbe ejtette a fogság, mivel nem érti, miért tartóztatták le.

Louis Arnaud elítélésének hírét a francia külügyminisztérium is megerősítette, elfogadhatatlannak minősítette az eljárást, és követelte az összes, Iránban önkényesen fogva tartott francia azonnali szabadon bocsátását.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések