A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Idegösszeomlást kapott a színpadon


Évekig hallani sem lehetett róla, majd idén visszatért a színpadra


A kétezres évek elején óriási sikereket ért el a porgutál származású, törékeny énekesnő, Nelly Furtado, aki meglepő módon épp karrierje csúcsán tűnt el a köztudatból. Évekig hallani sem lehetett róla, majd idén visszatért a színpadra, azt is elárulta, hogy nyomós oka volt arra, hogy visszavonuljon egy időre, ugyanis mentális problémákkal küzdött - írta meg az origo.hu

A ma már 44 éves Nelly Furtado bár portugál származású, ő már a kanadai Brit Columbia fővárosában, Victoriában született, miután a szülei odaköltöztek Portugáliából. Már négyévesen is érdeklődött a zenélés iránt, édesanyjával együtt a helyi templomban énekelt, kilencéves korától hangszereken is játszott, majd első saját dalát tizenkét éves korában írta meg.

Az átütő siker azonban még váratott magára, ugyanis huszonévesen robbant be a köztudatba, legelső albuma hatalmas népszerűségnek örvendett. A 2000-ben kiadott Whoa, Nelly! című albumáról két dala is elképesztő gyorsasággal a toplisták élére került, először az I'm like a bird, című slágerrel, mellyel 2002-ben 4 Grammy-díjat is elnyert. 


2003-ban még nagyobb sikerre tett szert a Folklore című albumával, melyről legismertebb slágere a Forca, mely a 2004-es labdarúgó-Európa-bajnokság hivatalos dala volt. 2006-ban Loose című albumában Timbaland segítette, az énekesnő ekkor volt karrierje csúcsán, majd családot alapított, nem sokkal később pedig eltűnt a nyilvánosság elől.

2003. szeptember 20-án, Torontóban életet adott első gyermekének, Nevisnek, de a lány apjával négy év után szakítottak, de a gyereküket közösen nevelték. Ez volt az a pont az énekesnő életében, amikor rádöbbent, hogy édesanya is és összeroppant a nyomás alatt. Akkoriban azt mondta, hogy a hirtelen jött hatalmas siker, amit a Loose című album hozott számára, a rengeteg fellépés, koncert és buli nem tett jót, a színpadon állva omlott össze.

Idegösszeroppanást kaptam a színpadon. A Loose turnén voltam, és a lányom is velem volt - anyuka és énekesnő is voltam egyszerre, és kimerültem.

Aztán egy este színpadra léptem, és hirtelen rájöttem, mennyire stresszes vagyok. Az első két dalt végigsírtam" – mondta egy korábbi interjúban Nelly Furtado, aki elmondta, hogy akkor hazament és rájött, hogy csak arra vágyik, hogy otthon legyen a családjával, és anya lehessen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések