A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Három évet kapott a Hunnia-ügy három, kegyelemben nem részesült vádlottja

Mint arról portálunk nemrégiben beszámolt, csütörtökön hirdetett ítéletet a Kúria a Hunnia-csoport utolsó három, terrorcselekményekkel vádolt  tagjának ügyében. Dr. Szücsi Frigyes, Tián Csaba és Piller Gergely utoljára állt a bíróság elé, mivel egyetlen vádpont nyitott maradt nyitott.

Az ítélet elviekben 5–5, illetve 2 év fegyházbüntetés, amelyet többek között Csintalan Sándor, az MSZP volt alelnöke, majd átmeneti megtérése után a Hír TV műsorvezetőjének korabeli megverése miatt szabtak volna ki rájuk.

Információink szerint három évet kaptak végül a vádlottak. Börtönre enyhítették a fegyházat de a másodfokú ítélet maradt.

Dr. Szücsi Frigyesnek még 3 év 3 hónapot, Tián Csabának 3 év 6 hónapot, Piller Gergelynek 6 hónapot kellene leülnie. A börtönben eltöltendő hátralévő időtartamok mértéke a házi őrizet beszámítási mérték változása miatt szerény mértékben csökkentek.

Az ügy pikantériája, hogy már maga a sértett Csintalan Sándor is azt állítja újabban, a fiatalok vélhetően ártatlanok, ezért kérte a felmentésüket.

A tárgyaláson jelenlévő hazafiak nem hagyják annyiban az igazságtalan ítéletet: az Igazságügyi Minisztérium elé vonulnak spontán demonstrációt hirdetve - írja a Szentkoronaradio.com.

Gaudi-Nagy Tamás jogvédő az elítélteknek azt ígérte,

azon dolgoznak, hogy meglegyen pár napon belül a kegyelem, és csak órákat tartson a fogházban töltött idő.

- olvasható a Pestisracok.hu-n.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések