A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hamis állítások jelentek meg a repülőtér visszavásárlásáról


A Budapest Airport visszavásárlása kapcsán a mai napon megalapozatlan és hamis állítások jelentek meg a magyar sajtóban.

A hamis felvetések komolyan ártanak a magyar érdekek sikeres képviseletében. A tranzakció célja ugyanis az, hogy a Gyurcsány-kormány által elherdált kiemelkedő stratégiai eszköz, azaz a reptér újra magyar többségi tulajdonba kerülhessen. Ezzel kijavítva egy igen súlyos történelmi hibát – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium

A tárca szerint az igaztalan és ártó szándékú megnyilvánulások nagymértékű tudatlanságról és tájékozatlanságról tesznek tanúbizonyságot, így

hamis az az állítás, hogy december elsejéig fizetési kötelezettsége lenne a magyar államnak a visszavásárlási ügylet vonatkozásában.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium tájékoztatja a nyilvánosságot, hogy a reptér visszavásárlásával kapcsolatos tárgyalások ütemezetten, az együttműködés jegyében és megfelelően haladnak a partnerek között. Ugyanakkor az előzetes megállapodásnak megfelelően a felek nem kívánnak több információt megosztani annak érdekében, hogy az üzleti érdekek ne sérüljenek, a tárgyalások zavartalanok maradhassanak és sikeresen zárulhassanak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések