A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hadházy nem ússza meg a kordonbontás miatt kiszabott pénzbüntetést


Nem ússza meg a kordonbontás miatt kiszabott pénzbüntetést Hadházy Ákos, a bíróság végzése alapján jogerőssé vált, hogy százezer forintos büntetést kell fizetnie a volt LMP-s politikusnak – értesült a Magyar Nemzet. A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) ezzel a döntéssel a rendőrségnek adott igazat.


Már a bíróság is megállapította, hogy százezer forintos pénzbüntetést kell fizetnie Hadházy Ákosnak a karmelitánál májusban történt kordonbontás miatt – tudta meg a Magyar Nemzet.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság október 20-án hozott végleges végzést azt követően, hogy a rendőrség gyülekezési joggal való visszaélés miatt szabálysértési eljárást indított és megállapította, hogy Hadházy volt a jogellenes tüntetés szervezője. Emiatt szabtak ki a képviselőre százötvenezer forintos büntetést, amit a bíróság ötvenezer forinttal csökkentett. Keresték a Fővárosi Törvényszéket is, ők megerősítették, hogy a PKKB valóban pénzbírságot szabott ki az ügyben.  

A történtek előzménye, hogy Hadházy és több momentumos politikus május 9-én a párt szimpatizánsaival együtt már sokadszorra vonult a karmelita elé. A tüntetők ott újra lebontották a kolostor körül felállított kordonokat. A negyven-ötven fős csapat az Európa-nap alkalmából uniós zászlóval vonult a helyszínre, majd a kordonok lebontása után azokon ülve igyekeztek megakadályozni, hogy ne lehessen a kordonokat helyreállítani.

A rendőrség ezután indított eljárást.

Hadházy korábban maga is írt arról, hogy a rendőrség háromszázezer forintra büntette meg, több tüntetés szervezése miatt.

Ezek közül egyelőre a fenti ügy került bíróság elé, de a képviselő nem lehet túlságosan elégedett a döntéssel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések