A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gálvölgyi, Presser és posztumusz Vágó István is Budapest díszpolgárai lettek


Budapest 150. születésnapján a főváros vezetése átadta a Budapest Díszpolgára címeket, a Pro Urbe Budapest díjakat, valamint a Budapestért díjakat.

Budapest Díszpolgára elismerést kapott: Csányi Vilmos Széchenyi-díjas biológus, Gálvölgyi János Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Jordán Tamás színművész, színigazgató, a nemzet színésze, Keleti Éva fotográfus, Kovács Katalin olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakozó, Presser Gábor Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas előadóművész,Vágó István volt televíziós műsorvezető, az elismerést Vágó Judit vette át és Mécs Imre a szabadságot szolgáló életművéért kapta meg az elismerést, amelyet özvegye vett át.

Pro Urbe Budapest díjasok lettek: Az ARC közérzeti kiállítás, Bibó István művészettörténész, tanár, Deák Bill Gyula, a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett előadóművész, bluesénekes, Lang Györgyi előadóművész (posztumusz), Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, kutatóbúvár, A Quimby zenekar, Tanítanék Mozgalom, Zsigmond Attila Endre formatervező művész, a Budapest Galéria címzetes főigazgatója.

Budapestért díjat kaptak: Bartos Erika meseíró, a Budafoki Dohnányi Zenekar, Dr. Czermann Imre, a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat igazgatója, Halasi Imre, Jászai Mari-díjas érdemes művész, rendező, színházigazgató, Kissné Márté Zsuzsanna, a Fővárosi Önkormányzat Kútvölgyi Úti Idősek Otthona intézményvezetője, a Kolompos együttes, a Napraforgó utcai Bauhaus Egyesület, Radnay Tibor, a BKV Zrt. metró felújítási projektigazgatója, Schwarcz Ádám rapper, zeneszerző, dalszövegíró, Szanyi-Karl Attila, az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány intézményvezetője, Dr. Temesi István, a Fővárosi Választási Bizottság elnöke, az Utcajogász Egyesület.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések