A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ferenc pápa felmentette a püspököt, aki szerint az egyházfő "aláássa a hit lényegét"

Ferenc pápa eltávolította hivatalából Joseph Stricklandet, a texasi Tyler püspökét szombaton - közölte a Vatikán.

Az információt Texas érsekének hivatala is megerősítette. A katolikus egyházfő kritikusaként számontartott Joseph Strickland leváltására azt követően került sor, hogy a két nappal korábbi felszólításra nem volt hajlandó önként beadni lemondását - olvasható Daniel DiNardo texasi érsek közleményében.

A Texasban kiadott hivatalos állásfoglalás arra is kitért, hogy az elmúlt hónapokban a püspök irányítása alá tartozó egyházmegyében végzett vizsgálat vezetett a döntéshez, miszerint "nem lehetséges" Joseph Strickland püspök hivatalban maradása.

A hivatalából eltávolított püspök Ferenc pápa egyik leghangosabb kritikusává vált az elmúlt időszakban,

Joseph Strickland szerint ugyanis az egyházfő "aláássa a hit lényegét".

Emellett különösen kritikusan nyilatkozott az egyház jövőjéről szóló pápai tanácskozással kapcsolatban is, amelyen a katolikus egyházon belül vitatott kérdések is napirendre kerültek, többek között az LMBTQ-kisebbséghez tartozók integrálása.

A püspök tevékenységével kapcsolatban a Vatikán idén indított vizsgálatot, amelynek vezetésével Dennis Sullivan New Jersey-i püspököt és Gerald Kicanas emeritus püspököt bízták meg. Texas érsekének szombaton kiadott közleménye szerint a két magas rangú egyházi személyiség az egyházmegye vezetésének és irányításának minden részletére kiterjedő nyomozást folytatott.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések