A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

"Fehér embereket fogunk ölni” - Chaïd Akabli gyilkolta meg a 16 éves Thomast a francia falunapon


Az alább felsorolt - franciának nem mondható nevű - tagokat vette őrízetbe a rendőrség, miután vérfürdőt rendeztek az elmúlt hétvégén Crépolban, egy francia faluban.

Az elkövető és az áldozat

A két fiú kevesebb mint 900 m távolságra töltötte egymástól az iskolás éveket - írja a Le Parisien.

A 16 éves Thomas, akit múlt héten vasárnap reggel öltek meg a szülővárosában, a Lyontól délre található Crépolban szervezett táncmulatságon, a Romans-sur-Isère-i Lycée du Dauphiné utolsó évfolyamán tanult.

A 20 éves gyilkos migráns, Chaïd Akabli néhány évvel ezelőtt még a Facebook-profilja szerint a Lycée Professionnel Auguste-Bouvet nevű iskolában tanult, amely éppen a Drôme községen áthaladó vasútvonal túloldalán található.


A két fiúnak még közös ismerősei is lehettek. Chaïd A. néhány barátja - akit "hivatalosan azonosítottak, mint a Thomast halálra késelő" személyt, és akit kedden délután őrizetbe vettek a rendőrök - szintén a Rugby Club Romanais Péageois mezét viseli a közösségi profilján... "Ugyanezt a mezt viselték a meggyilkolt Thomas barátai szerda délután a Romans-sur-Isère-ben a tinédzser tiszteletére szervezett fehér felvonuláson.)

Hallomásuk szerint, miután hallották, hogy "sok lány" van jelen ezen a Crépol faluban tartott bulin, éjfél körül érkeztek, mert a belépés ettől az időponttól kezdve ingyenes volt. A csoport egy részét beengedték, míg a többiek ott maradtak, hogy a faluház melletti minipiac előtt "flash drinkeket", erős alkohol - gyakran vodka - és Red Bull keverékeit igyák. Azt nem tudni, hogy az utóbbiakat előzetesen elküldték-e a buliból.

A kilenc gyanúsított némelyikének vallomása szerint azonban a halálos verekedést nem a belépés megtagadása okozta. Azt állítják, hogy provokációra reagáltak. Elmondásuk szerint, amikor a DJ hajnali 2 óra körül leállította a buli zenéjét, az egyik mulatozó, akit Thomashoz közel álló rögbijátékosként azonosítottak, odament a csoport egyik tagjához, Ylies Z.-hez, megrángatta hosszú haját és "Chiquita (kislány)"-nak nevezte.

Némi szidalmazás után mindenki elhagyta a helyiséget, és a konfrontáció elfajult, a kisbolt közelében maradt gyanúsítottak pedig bekapcsolódtak a verekedésbe, néhányan közülük késekkel. A jelentések szerint az egyik biztonsági őrt, akit az est biztosítására béreltek fel, megtámadták az erőszakos veszekedés során. Három másik férfit is megkéseltek, köztük Thomast, aki nem élte túl az incidenst.

A rendőrség sokáig nem közölte az elkövetők neveit

A csendőrség vezetői nem közölnek semmit, még a helyetteseikkel sem. Ami a gyanúsítottak keresztnevét illeti, a csendőrök mindent eltitkoltak.


"Ez a vakság valóban aggasztó. Olyan, mintha egy lépést hátrálnánk, hogy előre ugorjunk. Előbb-utóbb kénytelenek lesznek kiadni az információkat" - vallotta be egy csendőrségi forrás. Ez ugyanakkor azt jelenti, hogy észak-afrikaiak" - tette hozzá.

Ha Patricknak, Rogernek vagy Davidnek hívnák őket, már tudnánk".

 

A Le Figaro a belügyminiszter sóhajáról írt

A francia lap Darmaninról, a francai belügyérről írt:

Szerdán reggel a Minisztertanács ülésén Gérald Darmanin megmutatta egyik kollégájának az előző nap a Crépolban történt késes támadás után őrizetbe vett gyanúsítottak nevét. Franciák, de egyiküknek sincs franciául hangzó neve - vallotta be utána sóhajtva a miniszter. Majd meglátja, mit tesz ez az országgal...

Ez az ügy joggal traumatizálja honfitársainkat. Helyre kell állítani a rendet, különben az ország tönkremegy.


Fehér menet Thomasért

Felvonulást szerveztek a hozzátartozók, barátok, csapattársak a meggyilkolt 16 éves srácért. Többen megszólaltak és rasszizmussal vádolták az elkövetőket.

Thomas legjobb barátja megerősítette a támadás rassziszta indítékát. A fehérellenes rasszizmust azonban nem ismeri el a mainstream média...


Egy nő a Thomas tiszteletére tartott megemlékezésen:

"Muszlimellenes rasszizmusról beszélnek... Én többnyire bűnözőket látok, többségük észak-afrikai bevándorlókból, akik a francia, keresztény lakosságot veszik célba".

"Támadásként éltük meg", "Azt hallottam: "Azért vagyunk itt, hogy fehér embereket öljünk"", "Thomas teste a földön volt...".

 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések