A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

ENSZ-főtitkár: Gáza gyerektemetővé válik

„Gázában senki sincs biztonságban” – mondta az ENSZ főtitkára, Antonio Guterres, miközben azt is szeretné, hogy a civilek védelme elsődlegessé válna. 

„Az izraeli hadsereg folyamatos bombázásai sújtják a civileket, kórházakat, menekülttáborokat, mecseteket, templomokat és ENSZ-létesítményeket. A Hamasz civileket használ emberi pajzsként, és továbbra is rakétákat indít Izrael felé” – nyilatkozta. Egyértelművé tette, hogy megsértik a nemzetközi humanitárius jogot.

„Gáza gyerekek temetőjévé válik” – jelentette ki. A Hamász vezette gázai egészségügyi minisztérium közölte, hogy a legfrissebb adatok szerint 4104 gyerek halt meg izraeli légicsapások következtében a háború október hetediki kitörése óta. 

A gázai minisztérium állítja: találat érte a kórházat
 
A Hamász vezette gázai egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint izraeli légicsapás érte a gázai al-Sifa kórház épületét. „A támadásban egy ember meghalt, többen pedig megsebesültek. Az épületben 170 sérült van, emellett több száz lakóhelyét elhagyni kényszerülő palesztinnek ad otthont” – mondta a szóvivő.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések