A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elszabadultak az indulatok a parlamentben: lenémították a momentumos bohócot a kereszténygyalázó megjegyzése miatt


Mint azt megírtuk, ma a nemzeti szuverenitás védelmével kapcsolatos törvényjavaslatokat tárgyalja az Országgyűlés: az ülés a napirend előtti felszólalásokkal kezdődött, ennek során pedig több alkalommal is heves vita alakult ki a kormánypártok és a moslék között. 

Heves adok-kapok alakult ki a parlamentben azt követően, hogy Tompos Márton, a hazaáruló Momentum frakcióvezető-helyettese szót kapott. Néhány perc után mikrofonját az ülést vezető Latorcai János (KDNP) lenémította, miután az ellenzéki képviselő a kormányt illető kritikájában úgy fogalmazott:

Minek ide kulturált, művelt emberfő, ott a tesióra meg a hittan, a rózsafüzér megvéd mindentől, ugye?

Latorcai ezt követően felhívta a politikus figyelmét arra, hogy tilos olyan megjegyzéseket tenni az országházban, amelyek lelkiismeretükben, vallási meggyőződésükben sérthetnek bárkit is.

Miután Tompos visszakapta a szót, az egészségügyet érintő problémákról beszélt, majd hozzátette: "Kapaszkodjanak abba a nyamvadt bársonyszékbe, mert ha a magyar emberek egyszer végre véget vetnek az önök ámokfutásának, abba bele fog remegni az édes magyar anyaföldünk."


Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában megjegyezte, sajnálja, hogy az ellenzék az érdemi alternatíva és mondandó hiányát állandóan agresszív fenyegetésekkel próbálják meg ellensúlyozni.

Ne gúnyolódjon azokon, akiknek más a vallási meggyőződése, vagy akik – önökkel ellentétben – egyáltalán hisznek valamiben

A politikus a korábban felsoroltakat ellentétbe állította a kormány által elért eredményekkel, miközben sérelmezte, hogy azokhoz az ellenzéki politikusok semmiféle módon nem járultak hozzá sőt, elmondása szerint az EU-s pénzek ellen kampányolva próbálják akadályozni a legkülönbözőbb fejlesztéseket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések