A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ébrednek a svédek: "A mecsetek építését le kell állítani"


Szombaton tartotta a Svéd Demokrata (SD) párt az országos kongresszusát, amelyen a párt vezetője, Jimmie Akesson ünnepi beszédet mondott.

Akesson egyik üzenete az volt, hogy azonnal le kell állítani a mecsetek létesítését az országban, és egyes mecseteket le kell rombolni az iszlamizmus elleni küzdelem érdekében, hívja fel rá a figyelmet a svéd Samnytt hírportál.

Beszédében az SD vezetője – egyebek mellett – az iszlamizmus svédországi térnyerésével foglalkozott, hosszasan sorolva az ezzel kapcsolatos problémákat, és intézkedéseket is javasolt. Többek között felszólította a rendőrséget és a biztonsági szolgálatokat a vallási gyülekezetek ellenőrzésére.

Az iszlamisták már nem egy maroknyi bolond, akik nagyvárosaink néhány peremvidékén szétszóródva élnek

– mondta Akesson, majd hozzátette, hogy „nagyon sokan vannak, mindenhol ott vannak”.

Azt is követelte, hogy azonnal állítsák le az új mecsetek létesítését Svédországban, azokat a mecseteket pedig, ahol antidemokratikus propagandát terjesztenek, bontsák le.

Azokat a mecsetépületeket is le kell rombolni, amelyek antidemokratikus, svédellenes, homofób vagy antiszemita propagandát vagy általános dezinformációt terjesztenek a svéd társadalomról 

– fogalmazott. Mint mondta, „nincs joguk az országunkba jönni és egy idegen és imperialista ideológia emlékműveit építeni”.

Szombaton Ulf Kristersson svéd miniszterelnök a médiában elhatárolódott Akesson szavaitól.

Svédországban nem rombolunk le imahelyeket – írta a miniszterelnök közösségi oldalán.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések