A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Douglas Macgregor: Az USA szinte az összes fegyverkészletét Ukrajnába küldte

Az ukrajnai konfliktus kimerítette az amerikai katonai tartalékokat - írta a közösségi médiában Douglas Magregor nyugalmazott ezredes, a Pentagon volt vezetőjének tanácsadója.

"Szinte az összes katonai készletünket, fegyverrendszereket és lőszert elküldtük Ukrajnának. Nem sok mindenünk maradt. Az ukrajnai háborút elvesztettük"

- fogalmazott az ezredes.


Zelenszkij sorsáról az alábbiakat gondolja Macgregor:

Zelenszkij a végét járja, mindent mond, amit csak tud, hogy a legvégsőkig kitartson. Lehet, hogy nem éli túl a hivatalt. Sok ukrán embert megsértett, felbosszantott és feldühített. Ő vezette őket a teljes katasztrófa felé vezető útra. Biztos vagyok benne, hogy sok menekülési útvonala van különböző helyekre, ahol a bankszámlái és otthonai vannak, de ennek a háborúnak vége!

Korábban Macgregor megjegyezte, hogy az ukrán hadsereg az összeomlás szélén áll a katonák körében tapasztalható magas szintű dezertálás miatt. A Pentagon főnökének volt tanácsadója szerint a parancsnokok egész egységeket adnak fel azért, mert nem tudják evakuálni a sebesülteket.

Moszkva többször is kijelentette, hogy a nyugati katonai segítség nem jelent jót Ukrajnának, és csak meghosszabbítja a konfliktust, mivel a fegyverszállítás az orosz hadsereg legitim célpontjává válik.

Macgregor megemlítette a bebörtönzött Gonzalo Lira-t is.

Egy amerikai állampolgárt tartanak börtönben Ukrajnában. Gonzalo Lira egy ukrán börtönben ül, mert őszinte volt, és igazat mondott az ukrajnai helyszíni eseményekről. A férfit a börtönben hagyják megrohadni, a külügyminisztérium pedig nem érdekelt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések