A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Dobrev: Vissza fogjuk venni a földet azoktól, akik azt csak ellopták a magyaroktól!


Az agráriumban szociáldemokrata fordulatra van szükség, aminek az egyik alapgondolata az, hogy „hagyjuk abba végre az ellenséggyártást” – jelentette ki a DK-s politikus.

Az EP-képviselő arról beszélt a DK nyíregyházi rendezvényén, hogy a 19. század vége, a 20. század eleje szinte a magyar mezőgazdaság virágkora volt, mert Magyarország volt Európa éléskamrája. Az elmúlt 13 évben azonban nemcsak Lengyelország, de Románia is lehagyta Magyarországot a mezőgazdasági termelés teljesítményében – mondta Dobrev. Az okokat kereső politikus kijelentette, a kormány nem vállal felelősséget azért, hogy „tönkretette” az ágazatot.

Vissza a múltba – szociáldemokrata fordulatot sürget a DK

Az agráriumban szociáldemokrata fordulatra van szükség, aminek az egyik alapgondolata az, hogy „hagyjuk abba végre az ellenséggyártást” – jelentette ki, majd hozzátette, a kabinet vidékfejlesztési és mezőgazdasági politikája azonban kimerül abban, hogy „mindenki mindenkiben ellenséget lát”.

Egy olyan kormány „ül a nyakunkon”, amely kizárólag a milliárdosok, a multik, a nagy vagyonnal és hatalommal rendelkezők érdekeit nézi, amelynek nem számítanak azok a milliók, akik egész nap „gürcölnek”

– hangsúlyozta.

A politikus hozzátette: a mezőgazdasági támogatások hetven százalékát a legfelső tíz százalék „nyúlja le”.

Az egyik legnagyobb gond az, hogy a mezőgazdaságban az embereknek „mérhetetlenül alacsony bérekért” kellene napi 14-16 órát dolgozni – mondta Dobrev Klára, aki tisztességes béreket ígért az agráriumban, és leszögezte, hogy a fejlesztési pénzeket arra kell fordítani, hogy a magyar agrárium az elkövetkező évtizedekben is versenyképes maradjon, és meg tudjon felelni a klímaváltozás miatt kialakult új követelményeknek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések