A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

DK: Nincs ok az ünneplésre, továbbra sem jönnek az uniós pénzek


Az Európai Bizottság javaslata szerint továbbra is fel lesznek függesztve az uniós pénzek.

Hiába „táncolt úgy” hónapokig a magyar kormány, ahogy az Európai Bizottság „fütyült”, a rendszerszintű korrupció miatt felfüggesztett uniós pénzek továbbra is fel lesznek függesztve, ebben semmilyen változás nem történt – írja a DK közleményében.

Az Európai Bizottság mai javaslata mindössze arról szól, hogy a végleges forrásvesztés elkerülésének érdekében a tagállamok energiafüggetlenségét célzó RePowerEU programból - az EU Putyin elleni pénzügyi keretéből, amit az orosz energiától való függetlenedésre lehet költeni – érkezhet egy hitel előleg, amit aztán kamatostól kell majd visszafizetni az EU-nak.

Ráadásul ez még csak az Európai Bizottság javaslata, döntés később várható.

Az EU tehát tartja magát korábbi döntéséhez: vissza nem térítendő uniós támogatás csak akkor érkezhet majd, ha azt nem lehet ellopni, ezért továbbra is fel lesznek függesztve az uniós pénzek. 
Amíg Orbán marad, addig ezeket a pénzeket továbbra sem fogjuk megkapni, a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány azonban felkészült arra, hogy a kormányváltás után hazahozza az Orbán miatt felfüggesztett európai támogatásokat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések