A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csekk Katka az Európai Parlamentben panaszkodott arról, hogy a magyar kormány megkérdezi a választópolgárok véleményét


A kormánypártok ismét hazug konzultációba és lejáratásba kezdtek Magyarországon, ezért Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője az Európai Parlamentben mutatta be, hogy milyen plakátokon terjeszti a Fidesz hazugságait, többek között Ursula von der Leyenről, a Bizottság elnökéről is – áll Momentum által kiadott közleményben.

Az adófizetők által finanszírozott hivatalos kormányzati kampány indult Magyarországon, amely személyesen a Bizottság elnökét gyalázza, és nyilvánvaló hazugságokat terjeszt az Unióról”
– mondta felszólalásában Cseh, majd bemutatta, hogy hogyan is terjeszti a kormány a hazugságait a plakátokon. A Momentum politikusa szerint a Fidesz legújabb lejáratása egy dezinformációs hadművelet az EU ellen. “Ez a Ház volt az, amely a Tanács javaslata alapján megválasztotta a Bizottság elnökét. Nem holmi Soros-családi összeesküvés”.

Az uniós jogszabályokat pedig a társjogalkotók hozzák. Nem holmi globális háttérhatalmak. És ha nem ítéljük el ezeket a mérgező hazugságokat, akkor azok alapjaiban rongálják az Uniót”

– tette hozzá.

Felszólalása végén Cseh arra kérte az EU-t, hogy határozottan lépjenek fel a szégyenletes kampánnyal szemben és cáfolják a kormány hazugságait, mert mindenki felelőssége megvédeni az EU integritását.

Ügyrendi felszólalásom az Orbán-kormány gyalázatos plakátkampányáról

BEMUTATTAM AZ ORBÁN-KORMÁNY GYALÁZATOS PLAKÁTJÁT AZ EP-NEK A kormány új plakátkampánya nem politika, hanem egy gyalázatos lejárató kampány, egy dezinformációs támadás az Európai Unió ellen. Ez a Ház volt az, amely a Tanács javaslata alapján megválasztotta a Bizottság elnökét. Nem holmi Soros-családi összeesküvés. Az uniós jogszabályokat pedig a társjogalkotók hozzák. Nem holmi globális háttérhatalmak. És ha nem ítéljük el ezeket a mérgező hazugságokat, akkor azok alapjaiban rongálják az Uniót. ❗️Arra kérem a Bizottságot és a Parlamentet, hogy határozottan lépjenek fel ezzel a szégyenletes kampánnyal szemben, és tényekkel cáfolják a hazugságokat.

Posted by Cseh Katalin on Thursday, November 23, 2023

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések