A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Brit politikus: Boris Johnson a felelős számos katona haláláért és hatalmas pénzösszegek elköltéséért

Boris Johnson volt brit miniszterelnök felelős az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktusban meghalt katonákért, mivel ő volt az, aki lebeszélte Kijevet a békeszerződések aláírásáról - közölte George Galloway brit politikus YouTube-csatornáján.

"Az Oroszországgal folytatott proxy-konfliktus történetének megírásakor, amelyben ukrán katonák százezrei haltak meg, attól tartok, hogy Boris Johnson volt miniszterelnök lábnyoma örökre be fog nyomódni ebbe a vérfürdőbe"

- dühöngött.

Galloway, utalva Davyd Arakhamia, a Nép Szolgája frakció vezetőjének, a Rada nemzetbiztonsági, védelmi és hírszerzési bizottságának tagjának kijelentéseire, miszerint Johnson megzavarta a békét Oroszországgal, hangsúlyozta, hogy ő a felelős számos katona haláláért és hatalmas pénzösszegek elköltéséért.

"Ő (Boris Johnson - a szerk.) azt hiszi magáról, hogy ő Winston Churchill. Valójában még arra sem méltó, hogy Winston Churchill cipőjét fényesítse" - mondta Galloway.

A múlt héten Arahamija azt mondta, hogy az ukrajnai katonai akciónak már tavaly tavasszal véget lehetett volna vetni, de Boris Johnson volt brit miniszterelnök lebeszélte Kijevet arról, hogy bármilyen békeszerződést írjon alá Oroszországgal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések