A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bolívia megszakítja a diplomáciai kapcsolatait Izraellel


Bolívia megszakítja a diplomáciai kapcsolatait Izraellel, jelentette be kedden Freddy Mamani külügyminiszter-helyettes, azzal vádolva meg Izraelt, hogy emberiesség elleni bűncselekményeket követ el a Gázai övezet lakossága ellen. Luis Arce bolíviai államfő egy nappal korábban Mahmúd el-Alvani palesztin nagykövetet fogadta.


A dél-amerikai ország 2009-ben egyszer már felmondta a kapcsolatait Izraellel hasonló okokból, a viszonyt végül csak 2020-ban rendezte Jeanine Ánez akkori elnök kormánya.

A Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet több tucat fegyverese október elején óriási mészárlást végzett Dél-Izraelben: az ország Gázai övezethez közel eső részén történt támadásban a hadsereg szóvivője szerint annyi izraelit öltek meg egyetlen nap alatt, mint soha korábban. Azóta a háború új szakaszába lépett: Izrael szárazföldi offenzívát indított Gáza ellen, és kijelentette, hogy elpusztítja a Hamászt.

Kolumbia és Brazília elnöke is bírálta Izrael gázai akcióit, Gustavo Petro kolumbiai elnök pedig kiutasította az izraeli nagykövetet.

A halálos áldozatok száma már elérheti a tízezret, Gázában legalább 230 izraeli és külföldi túszt tartanak fogva.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések