A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Benjamin Netanjahu napjai meg vannak számlálva miniszterelnökként Joe Biden szerint


Joe Biden és tanácsadói állítólag úgy vélik, hogy Benjamin Netanjahu napjai meg vannak számlálva Izrael miniszterelnökeként a gázai háború következményei miatt - írja a Politico.

A lap szerint az amerikai elnök már a miniszterelnöknek is jelezte, hogy nem sok ideje van hátra Izrael élén, és azt javasolta neki, hogy gondolja át, milyen tanulságokat szeretne átadni utódjának - erről számolt be a portál két magas rangú kormányzati tisztviselőre hivatkozva. 

Egy harmadik amerikai tisztviselő szerint az amerikai kormányzaton belül az az elvárás, hogy Netanjahu csak néhány hónapig maradhat még hatalmon, vagy addig, amíg Izrael gázai szárazföldi bevonulásának első szakasza véget nem ér. Azonban valamennyi tisztviselő hangsúlyozta az izraeli politika változékonyságát, ami miatt Netanjahu sorsa is sokféleképpen alakulhat még.

Miközben Washington elkezdett gondolkodni egy Netanjahu utáni forgatókönyvön, tisztviselői tárgyalásokat folytattak a Nemzeti Egység elnökével, Benny Gantzcal, aki a háború kitörése után csatlakozott a kormányhoz; valamint Yair Lapid ellenzéki vezetővel és Naftali Bennett volt miniszterelnökkel - mondta egy korábbi amerikai tisztviselő a Politicónak.

A két magas rangú Biden-tisztviselő szerint a kormányzat attól tart, hogy Netanjahu esetleg saját politikai jövőjét összeköti a gázai háború ügyével, és a saját túlélése érdekében a Washingtonban tolerálhatónál tovább megy a konfliktus eszkalálása terén.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések