A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bandaháború Svédországban: 314 lövöldözés és 47 haláleset volt idén - jelentette a svéd rendőrség


Svédországot példátlan erőszakhullám sújtja. Az év eleje óta a svéd rendőrség 314 lövöldözést regisztrált, amelyek 47 halálos áldozatot követeltek - jelentette az AFP november 17-én, pénteken. Bár a miniszterelnök szigorította a szankciókat, semmi sem változott.


Svédországban bűnözői bandák közötti háborúk zajlanak, sok járulékos áldozattal. 2023 szeptemberében a svéd bandák közötti összecsapások 12 áldozatot követeltek, sokan közülük kiskorúak voltak, néhányan közülük ártatlanok.

Az év eleje óta a svéd rendőrség 314 lövöldözést regisztrált. A 2016-os évben egész évben csak 25 lövöldözés volt.

A féktelen erőszak megfékezésére - közben az elkövetők egyre fiatalabb korosztályból kerül ki - Ulf Kristersson svéd miniszterelnök behívta a hadsereget. A cél az, hogy segítsék "a rendőrséget a bűnbandák elleni harcban" - mondta szeptember 29-én, pénteken Stockholmban tartott sajtótájékoztatóján.


A döntést sokan bírálták

„A hadsereg nem jelenthet megoldást”

– mondta a CNEWS-nak Özgur Kilic, a Stockholm egyik migránsoklakta kerületében, a Rinkeby csapatának labdarúgóedzője. Szeptember 27-én fiatal játékosai egy lövöldözésnek voltak szemtanúi, amiben egy ember meghalt, miközben edzést tartottak. „Befektetnünk kell bizonyos dolgokba, például a foglalkoztatásba, és tevékenységeket kell kínálnunk az embereknek” – szögezte le a "svéd" sportoktató.

Az országban folyamatban lévő ügyekben őrizetbe vett személyek fele 18 éven aluli. Egyes gyanúsítottak 13 évesek. Jelenleg Svédországban a legmagasabb a fegyveres gyilkosságok aránya Európában.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések