A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bajorország miniszterelnöke szerint Németország súlyos válságban van


A németországi kormánykoalíciónak nincs terve, az ország súlyos válságban van, mivel a kormány képtelen betömni a költségvetési lyukat – jelentette ki Markus Söder, a Keresztényszociális Unió (CSU) vezetője, bajor miniszterelnök, akinek szavait a Welt című lap idézte.

“Az állami költségvetés ügyében most rendkívüli állapotot hirdetnek ki. De facto nem másról van szó, mint kormányzati vészhelyzetről” – mondta a politikus.

Szerinte a kormánykoalíció képessége az ország vezetésére nagyon kérdésessé vált, mert “nincs terve és nincs vezetője”. Söder megjegyezte, hogy a villamosenergia-árak alacsonyan tartására irányuló politika kudarcot vallott, és az energiapolitika általános felülvizsgálatát, valamint az atomerőművek újraindítását sürgette.
 
A bajor miniszterelnök hozzátette, hogy a költségvetési kiadások stabilitásának köszönhető, hogy “Németország nagyszerű országgá vált”.

 A német pénzügyminisztérium korábban 2023 végéig megtiltotta a további kiadásokat, köztük az energia- és áramárak leszorítására szánt pénzek elosztását. Ezt követően csak kivételes esetekben, a minisztérium jóváhagyásával engedélyezik a terven kívüli finanszírozást.

A lépés a német alkotmánybíróság döntését követi, amely jogellenesnek ítélte, hogy a 2021-es pótköltségvetésből 60 milliárd eurónyi, a koronavírus-járvány elleni küzdelemre szánt, le nem hívott hitelforrást átcsoportosítottak a klímavédelmi alapba.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések