A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az Orbánfób Krúbi szerint az ellenzék négyévente próbál “összehokizni valami fost”


Krúbi neve onnan lehet ismerős, hogy a Sziget Fesztiválra alaposan bevitte a politikát azzal, hogy a színpadon üvöltötte, hogy “mocskos fidesz”, de úgy tűnik a másik oldalról sincsen túl jó véleménnyel. Korábban a baloldal egyik megmondó színészét, Noárt titulálta kellemetlen palinak, most pedig az ellenzék összeizzadt teljesítményét nevezte az ő szavaival élve “fosnak”. Mindenesetre az általa most elmondottak alapján úgy tűnik jobban érti a politikát, mint a baloldal, aminek az interjút készítő Telex nem biztos, hogy örült.

A baloldal lapjának, a Telexnek adott interjút a művésznevén Krúbiként, a hétköznapokban Horváth Krisztiánként ismert énekes, aki korábban elmondta, hogy kellemetlen embernek tartja Noárt és nem menne el egy tüntetésre sem.

Most pedig arról beszélt, hogy nagyon meglepődne

ha nem lenne hatodik Orbán-kormány.

 Mint fogalmazott, ezt például akkor tudná elképzelni, ha

egészségügyi bajai lesznek az Orbánnak, vagy ilyesmi, akkor esetleg,

de nem látom, hogy mi változna és miért – tette hozzá. Krúbi szerint ugyanis az (ellenzék által a 2022-es választásokon bemutatott – a szerk.) összefogás-kísérlet az pontosan ugyanakkora kudarcot vallott, mint előtte bármilyen másik kísérlet.

Az Orbánfóbiás Krúbi szerint egyáltalán nem léteznek azok a csatornák, amiken a Fidesz-szavazókat el lehetne érni és az ellenzék nem kínál úgy igazán alternatívát, hanem ez a négyévenként újra kitaláljuk magunkat és próbálunk összehokizni valami fost a következő választásokig megy.

EZT RONTOTTA EL AZ ELLENZÉK AZ ÉNEKES SZERINT

Az énekes szerint ha belegondolunk, hogy minden egyes választáson ellenzéki pártok mekkora kompromisszumokat hoztak annak érdekében, hogy azon a választáson valamit elérjenek, ami lóf@szt nem ért. Ha most visszatekintesz erre az időszakra, ha az elejétől fogva ezek a pártok inkább konstans kiálltak volna amellett, amit éppen hittek, és nem mennek bele a Fidesz által kínált narratívába, én azt gondolom, hogy lehet, hogy előrébb lennénk.

Mint Krúbi hozzátette: inkább azt várná egy párttól, vagy civil kezdeményezéstől, hogy ezt csinálja, és akkor 15 év múlva lehet, hogy lesz valami. De nem látom jönni azt, hogy most a ’26-os választásokon bármi történne, ami különbözik az eddigi választásoktól, de ne legyen igazam, nem tudom, nyilván nem értek hozzá.

A dalaiban elsősorban egyértelműen kormánykritikus hangokat megütő énekes szerint azonban fenti kijelentéseinek „nincs politikai agendája”.

Mint fogalmazott:

azt akarom mondani, hogy így éreztem magam az elmúlt években, és ez tükröződött a koncertemen is és a dalaimban is. Ennek nincs politikai agendája, ez egy érzés, hogy így érzem magam és a közönség is szerintem hasonlóan érzi magát és ezen a fronton kapcsolódtunk.

Krúbi a médiáról is határozottan vallott. Mint hozzátette: a médián pedig azt éreztem, hogy mindent megpróbálnak úgy beállítani, mintha lenne egy agendája és mintha az az agenda vagy ellentétes lenne a miénkkel vagy a miénk mellett lenne és ez nem tetszett.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések