A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Autókat gyújtottak fel a bolgár futballelnök ellen tiltakozó szurkolók - 40 főt őrizetbe vettek


Öt rendőr és több mint húsz szurkoló megsérült a csütörtöki bolgár-magyar labdarúgó Európa-bajnoki selejtező előtti és alatti utcai összecsapásokban Szófiában. Közel negyven személyt vettek őrizetbe – írta az MTI.

A bolgár hatóságok közlése szerint négyen súlyos sérülésekkel kerültek kórházba. A Boriszlav Mihajlov, a Bolgár Labdarúgó-szövetség elnöke elleni tüntetések – ami miatt eleve zárt kapus volt a magyarok elleni találkozó – erőszakba csaptak át. A tömeg autókat gyújtott fel, a rendőrség vízágyút vetett be, és több tiltott tárgyat – például pirotechnikai eszközöket, jelzőpisztolyokat – lefoglaltak.

Őrizetbe vett vagy sérült magyar szurkolókról nincsen hír.

A mérkőzés előtt Szijjártó Péter külügyminiszter arról számolt be, hogy mintegy 300 magyar szurkoló döntött úgy, hogy a zárt kapuk ellenére is a helyszínre utaznak. A miniszter több konzult is Szófiába rendelt, hogy szükség esetén segítsék a magyar szurkolókat.

A magyar válogatott a 97. percben esett öngóllal ért el 2-2-es döntetlent, így Marco Rossi csapata kijutott a jövő évi, németországi Európa-bajnokságra. „A labdarúgás istene úgy döntött, hogy megérdemeljük a kijutást” – nyilatkozta a meccs után a szövetségi kapitány. A magyar válogatott vasárnap Montenegró ellen zárja a selejtezősorozatot a Puskás Arénában.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések