A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Annalena Baerbock: "Ukrajna erősíteni fogja az Európai Uniót"


Annalena Baerbock zöldpárti német külügyminiszter szombaton a Zöldek kormánypárt karlsruhei konferenciáján ismét ígéretet tett arra, hogy Ukrajna a belátható időn belül csatlakozni fog az Európai Unióhoz – írja a Stern című német hetilap.

Ma egyértelmű, hogy Ukrajna a belátható jövőben meg fogja erősíteni az Európai Uniót, a mi uniónkat” – mondta Baerbock. Mint részletezte, ez a közösség saját geopolitikai érdeke, továbbá elkötelezte magát Ukrajna további fegyveres és pénzügyi támogatására.

Nyomatékosan kijelentette, hogy támogatja Ukrajnát az Oroszország elleni háborúban, többek között katonailag is.

Mint mondta, az uniós perspektívának a Moldovai Köztársaságra, Grúziára és a nyugat-balkáni országokra is vonatkoznia kell.

Európában nem lehetnek többé szürke zónák – mondta a külügyminiszter, és hozzáfűzte, „ugyanakkor nemcsak egy erősebb, hanem egy megreformált unióra is szükségünk van”.

Úgy fogalmazott: Különösen a tervezett bővítésre tekintettel fontos, hogy túl tudjunk lépni az egyhangúság elvén, amely jelenleg többek között az Európai Unió külpolitikájában érvényesül.

Emlékezetes, korábban a német külügyminiszter egészen hajmeresztő állításokkal borzolta a kedélyeket. Többek között – az agresszív Ukrajna-politika mellett – többször is kijelentette, hogy az Európai Unió Lisszabontól egészen Luhanszkig fog terjedni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések