A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Angelina Jolie elítélte Izraelt a Gázai övezet bombázása miatt


Angelina Jolie Oscar-díjas színésznő, aki 20 éven át az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) különleges megbízottja is volt, elítélte Izraelt a Gázai övezet bombázása miatt.

Szerdán közleményt tett közzé az Instagramon, amelyben humanitárius tűzszünetre szólított fel, megjegyezve, hogy a sűrűn lakott palesztin enklávé “tömegsírrá változik”.

A hollywoodi sztár úgy jellemezte Izrael akcióit, mint “egy csapdába esett lakosság szándékos bombázását, akiknek nincs hová menekülniük, hozzátéve, hogy Gáza közel két évtizede egy szabadtéri börtön”.

Jolie megjegyezte, hogy “palesztin civilek millióit – gyerekeket, nőket, családokat – kollektíven büntetik és dehumanizálják”, és azzal vádolta a világ vezetőit, hogy “bűnrészesek ezekben a bűncselekményekben”, mivel nem hajlandók tűzszünetet követelni.

Mindez azután történt, hogy az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szerdán és csütörtökön lakóházakat támadtak a gázai Dzsabalíja menekülttáborban. A palesztin egészségügyi minisztérium szerint a támadást követő halottak, sebesültek és eltűntek száma elérte az ezret.

Jonathan Conricus, az IDF nemzetközi szóvivője csütörtökön azt mondta, hogy a tábor “a Hamász terroristákkal teli fellegvára”. A tisztviselő azt állította, hogy a település “palesztinok állandó lakóhelye”, és “ott nincsenek menekültek”, megjegyezve, hogy Izrael két héttel ezelőtt figyelmeztette a Dzsabalja lakóit, hogy evakuálják a déli részeket.

A konfliktus jelenlegi eszkalációjának kezdetére utalva Jolie hétfőn az Instagramon is közzétett egy nyilatkozatot, amelyben azt írta, hogy

a Hamász október 7-i, Izrael elleni támadása “terrorcselekmény” volt, amely mindazonáltal “nem igazolhatja a polgári lakosság elleni bombázásban elvesztett ártatlan életeket”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések