A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Vatikán hangsúlyozta, hogy a transzneműek és a melegek is megkeresztelkedhetnek


A transzneműek és melegek is megkeresztelkedhetnek, megkeresztelhetik a gyerekeiket, lehetnek keresztszülők, tanúk vallási esküvőkön, derült ki a vatikáni Hittani Kongregáció dokumentumából, amelyben egy püspök által feltett kérdésekre válaszoltak.


Az transznemű és meleg párok örökbe fogadott gyerekeinek megkereszteléséről a következőt írják: „Ahhoz, hogy a gyereket megkereszteljék, megalapozott reménynek kell lenni arra, hogy a gyermek a katolikus vallásban fog felnőni.”

„Egy transzszexuális – beleértve azt is, aki hormonális kezelésen és nemváltoztató műtéten esett át – ugyanolkyan feltételek mellett részesülhet a keresztségben, mint más hívők, ha nem áll fenn olyan helyzet, amelyik közbotrányt okozhat vagy zavarba hozhatják a híveket” – áll a La Croix szerint a két és fél oldalas, olasz nyelvű dokumentumban.

A Reuters azt írja, hogy Jose Negri brazil püspök júliusban küldött hat kérdést az LGBT-közösséghez tartozók keresztségben való részvételére vonatkozóan. A kérdéseket és válaszokat Víctor Manuel Fernández argentin bíboros, a Hittani Kongregáció vezetője írta alá, és Ferenc pápa is jóváhagyta október 31-én.

„Amikor először látogatott meg egy transzszexuális csoport a Vatikánban, sírva távoztak, azt mondták, segítő kezet, csókot adtam nekik... mintha valami különlegeset tettem volna velük. De hát ők Isten lányai!” – idézte a Hvg.hu a pápa egy nyáron adott interjúját.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések