A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Jobbik kitette Bránerét Kamu Geri ellen


Brenner Kolomant indítja a Jobbik a jövő júniusi – az európai parlamenti voksolással együtt tartott – önkormányzati választáson főpolgármester-jelöltként Budapesten – jelentette és mutatta be kedden Brennert a párt alelnöke és frakcióvezetője, Lukács László György.

Brenner indulásának bejelentésével négyre nőtt a főpolgármester-jelöltek száma: Karácsonnyal szemben jelöltet állít a Jobbik és a Mi Hazánk, és elindul a szegedi Szabó Bálint is. Az LMP úgy tűnik, Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkárt győzködi, míg a Fidesz-KDNP jelöltje továbbra sem ismert.

A Jobbik 55 éves, eddig leginkább külügyi, külpolitikai támákban magát pozicionáló politikusa, Brenner Koloman évtizedek óta a magyarországi német nemzetiségi közélet aktív szereplője, de az országos politikába csak alig 8 éve lépett be: 2015-ben lett a Jobbik oktatási és külügyi szakértője.

Később, 2018-ban Brenner Kolomant már választáson is indította a pártja, igaz, akkor még nem Budapesten és nem önkormányzatin: a párt soproni képviselőjelöltje volt a 2018-as országgyűlési választáson.

Bár alulmaradt a Fidesz jelöltje mögött, az országos listáról mandátumot szerzett.

A végzettségét tekintve nyelvész és tanár Brenner – aki a nyelvtudományok doktora –, 2018 év vége óta a párt frakcióvezető-helyettesi tisztségét látja el, 2020-2022 között az Országgyűlés egyik alelnöke is volt. A 2022-es parlamenti választáson szintén listáról jutott be az Országgyűlésbe.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések