A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A hazai gáztárolók töltöttségi szintje 98 százalékos


Már a nyáron elérte a novemberre megcélzott szintet a hazai gáztárolók töltöttsége – írta közleményében az Energiaügyi Minisztérium.


A töltöttségi szint jelenleg 98 százalékos, ez a teljes éves hazai felhasználás több mint 60 százalékára elegendő.

Ezzel az adattal Magyarország az európai élmezőnybe tartozik.

Magyarország ellátása most is biztonságban van, folyamatosan érkezik a földgáz és a hazai gázraktárak lassan megtelnek – közölte néhány napja a külügyminiszter. Szijjártó Péter azt mondta: a hazai gáztárolók töltöttsége az egyik legjobb Európában.

„A magyarországi éves földgázfogyasztás 62 százaléka, tehát kis híján kettőharmada be van tárolva a földgáztárolókba. Európában ugyanakkor, az összes európai tárolóban betárolt földgáz mennyisége az összeurópai fogyasztás 29 százalékát tudja kielégíteni” – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.

Sőt, ezek az adatok az elmúlt napok enyhe időjárásának köszönhetően még tovább javultak.

Az Energiaügyi minisztérium a közleményében azt írja: a hazai tárolókban jelenleg több mint 6,4 milliárd köbméter földgáz áll rendelkezésre, ami hozzávetőleg 98 százalékos töltöttségnek felel meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések